изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 19:23 EEST
Антивоенни демонстрации по света    
По света

Американският президент Джордж Буш заяви днес, че началото на войната в Ирак преди три години е било “доброто решение”. В седмичното си радиообръщение той обеща да спре насилието, в което загинаха над 2 300 американски военни и да доведе мисията в Ирак до край. Третата годишнина от началото на бойните действия стана повод за масови антивоенни демонстрации по света.



В центъра на Лондон близо 2 000 души поискаха веднага да бъдат изтеглени американските и британските войски от Ирак. Към демонстрантите се присъедини и кметът на града Кен Ливингстон. Протестът беше организиран от пацифистки организации, сред които коалицията “Стоп на войната”.

Десетки хиляди хора демонстрираха в Рим под лозунгите “Спрете войната в Ирак” и “Не на войната за петрола”. Хиляди събраха митингите в Турция, Гърция, Швеция... Антивоенни акции имаше в много градове на Дания. В Копенхаген демонстрантите изляха гнева си пред посолството на Съединените щати.

В Австралия по улиците на Сидни премина шествие от няколкостотин души. Участниците издигнаха лозунги като “Спрете войната сега”, “Войските вън от Ирак, а също и “Долу ръцете от Иран”. Преди три години в Сидни се състояха едни от най-масовите протести срещу войната. 2000 души събра и протестният митинг в Токио. За утре са насрочени демонстрации в десетки страни по света. http://news.bnt.bg/

 


Сходни връзки

Антивоенни демонстрации по света | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 1.12 секунди