изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 04:01 EEST
КМЕТСТВОТО НА ДОБРИЧ ЩЕ СЕ ПРЕДСТАВИ ПРЕД ТУРОПЕРАТОРИТЕ    
НовиниПо инициатива на зам.-кмета по икономическо развитие Галина Митева, както и на служители от общинска администрация в съботния ден ще бъде проведена срещата с туроператори от Добрич. Идеята е в рамките на 4 часа кметството да представи своите туристически маршрути и да бъдат обсъдени възможности за партньорство. По време на срещата ще бъде предложен за обсъждане и анализа от участието на Добрич в туристическите борси във Варна и София.

След проведения мониторинг се очертават тенденции на повишен интерес на агенциите към областния град. Както обяви на оперативка зам.-кметът, по време на борсите е проявен интерес към Центъра за защита на природата и животните, културно-историческия и селски туризъм, висшите училища, както и ресторантската и хотелска база. Туроператорите в Добрич ще бъдат запознати с атрактивните маршрути, които общината предлага за своите гости. Маршрутът "Мит, власт и злато" включва новата експозиция на Историческия музей "Археология на Добруджа", посещение на Етнографската къща и на църква "Свети Георги". "Вяра и магия" осигурява достъп до храмовете в града, джамията в етнографския комплекс "Стария Добрич, църквата "Свети Георги", синагогата и арменската църква. "Старите майстори" предлага посещение на Етнографски комплекс "Стария Добрич", съхранил атмосферата на Добрич от 18-19 век. Този маршрут отвежда и във фирмите за производство на вино и кожени изделия. "Грехът на Албена и светът на Йордан Йовков" се казва следващият маршрут, за който разказват Йовковата къща и Дом-паметникът "Йордан Йовков".
"В хармония с природата" предлага разходка в градския парк, обявен за паметник на културата и градинско парковото изкуство и Център за защита на природата и животните, уникално съчетание на парк и зоологическа градина. Кулминацията на представянето е маршрутът "Житницата на България", който запознава със сеитбата, жътвата, производството, фолклорните ритуали, свързани с хляба - символа на Добруджа.

 

 


Сходни връзки

КМЕТСТВОТО НА ДОБРИЧ ЩЕ СЕ ПРЕДСТАВИ ПРЕД ТУРОПЕРАТОРИТЕ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.05 секунди