изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 08:13 EEST
УЧИТЕЛКА - С КОМОЦИО СЛЕД ПОБОЙ ОТ УЧЕНИЦИ    
Общество

48-годишната учителка по музика Мария Кирова в ОУ "Никола Вапцаров" е приета в тежко състояние в Отделението по неврохирургия на Многопрофилната болница за активно лечение, след като била бита от ученици, научи НДТ.



Инцидентът станал вчера в двора на училището - по време на голямото междучасие в 10.30 часа. Очевидци разказаха, че в училището дошли шест големи момчета от Професионалната гимназия по транспорт и обслужване. Две от тях, Петър и Александър, съответно в 11 и 9 клас, искали да се срещнат с гаджетата си Габриела и Ирена, които учат в 8 клас в "Никола Вапцаров". Между тях и съученици на момичетата възникнал скандал, прераснал в побой. В това време край групата минавала Мария Кирова. Учителката се намесила да разтърве биещите се. Александър и Петър я хванали, блъснали я в главата и я хвърлили на земята. До пристигането на полицията побойниците успели да избягат.
Веднага била повикана линейка, която откарала Мария Кирова в Центъра за спешна медицинска помощ. Педагожката е получила комоцио и леко сътресение на мозъка, каза за НДТ лекар от Отделението по неврохирургия, повикан за консулт. Когато я вдигали на носилка, пострадалата не познала никого от колегите си, била в несвяст. В отделението ще престои около 2-3 дни.
От година и половина ОУ "Никола Вапцаров" е без охрана, каза директорът Атанаска Кулева. Родителите отказвали да дават пари за гардове и тя развалила договора с охранителната фирма ФСБ. Преди това родителите плащали по 1.50 лева на месец за охрана, под формата на дарение. НДТ

 


Сходни връзки

УЧИТЕЛКА - С КОМОЦИО СЛЕД ПОБОЙ ОТ УЧЕНИЦИ | 1 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
УЧИТЕЛКА - С КОМОЦИО СЛЕД ПОБОЙ ОТ УЧЕНИЦИ
Автор: Anonymous да 2006-03-23 @ 08:35 EET

А като има охрана в другите училища?На никой не му прави впечатление как се трепят децата ни в междучасията.Ама когато се бият помежду си учениците за тях изобщо не се вдига шум.Така че не виждам що за обяснение на директорката-липсвала охрана дрън дрън.Пак да си бръкнат родителите в джобовете за нищо. 

 


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.11 секунди