изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 22:52 EEST
ЦСКА победи Литекс с 1:0 в мач за купата    
СпортОтборът на ЦСКА се класира на1/4 финал за Купата на България по футбол след като победи Литекс на стадион “Българска армия” с 1:0


Мурад Хидиуед отбеляза единственото попадение 2 минути преди почивката. Любопитно е, че мароканецът решава втори мач в полза на ЦСКА срещу бившия си отбор през този сезон. През есента отново той бе точен от дузпа и донесе победата за "червените" в шампионатен мач срещу Литекс.

ЦСКА показа значително по-голяма желание за игра в днешния мач, в сравнение с двубоя срещу Беласица преди три дни и този път зарадва привържениците си.

Старши треньорът на "червените" Миодраг Йешич направи поредните промени в състава си, като изненадващо постави Тиаго Силва в центъра на защитата, а Александър Бранеков игра като десен бек.

От ляво се подвизаваше сърбинът с белгийски паспорт Александър Мутавджич, който тотално разочарова с изявите си и след почивката логично бе заменен.

Домакините, подкрепяни от над 6000 зрители по трибуните, наложиха териториален превес и на няколко пъти бяха близо до гола. В 23-ата минута Гийом Да Зади стреля с глава след центриране от дясно, но Витомир Вутов изби в ъгло удар.

Две минути преди почивката Мурад Хидиуед вкара единствения гол в мача. Мароканецът се възползва от центриране от фаул от дясно на Христо Янев и с глава прати топката в мрежата.

През второто полувреме играта се водеше предимно в центъра при поделено надмощие. Гостите от Ловеч рядко поглеждаха към вратата на домакините.

Бразилецът Сандриньо имаше възможност да изравни в 61-ата минута, но не намери рамката на вратата.

За ЦСКА второ попадение можеше да вкара резервата Йордан Юруков, но ударът му 10 минути преди края мина на сантиметри от страничния стълб на Вутов.

Така ЦСКА продължава на четвъртфиналите за купата на страната, където ще срещне Берое.

Балансът между ЦСКА и Литекс в двубои за купата на Бълария вече е : 9 мача, 7 победи за ЦСКА, 1 за Литекс, 1 равенство, г.р. 15:9

 

http://topsport.bg

 


Сходни връзки

ЦСКА победи Литекс с 1:0 в мач за купата | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.52 секунди