изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 03:41 EEST
Бойко Борисов: През лятото правя партия    
Политика След юни- юли ще бъда готов с формула за създаване на партия, каза столичният кмет, генералът от резерва Бойко Борисов, в предаването "Здравей, България" на Нова телевизия.

Той категорично заяви, че е готов да поеме отговорност за създаването на нова политическа структура, но отбеляза, че още няма решение дали тя ще бъде движение, блок или коалиция с друга партия. Във всички случаи аз като човек ще вложа всичко за присъединяването ни към Европейския съюз, но с достойнство, посочи Борисов.

На въпрос за възможните партньорства с други политически формации, столичният кмет отговори, че с "Атака" категорично няма да си партнира, с
изключение на темата за борбата с корупцията.

Инстинктът на обществото подсказва, че ако се доверим изцяло на "Атака"
като алтернатива, може да не отидем в ЕС, да ни извадят от НАТО и да се върнем към изолация и държавите от ОНД, аргументира позицията си Бойко Борисов.

По повод скандала, който левицата в Народното събрание вдигна на министър Меглена Кунева във връзка с най-новия доклад на европейски експерти Бойко Борисов заяви: "Пред четири години им обяснявах, че съдебната система не работи. Че когато залавяме, биват освобождавани крадци, печатари на фалшивото евро и долари. Всичко това европейските и американски служби много надлежно вписваха в своите доклади и аз тогава предупреждавах, че тези доклади отиват при техните началници. Грешно е да се мисли, че експертите само препоръчват, както преди малко тук депутатът Младен Червеняков каза...

Аз изобличих една жена, която задържахме с пари. Тя минала през десет съдебни инстанции, и я върнаха в кметството. Вече четвърти месец ходя по дела и плащам с личните си пари на адвокат. И отиваме на Евросъюза..."

"Нали в парламента бяха най-добрите юристи и ни се подиграваха на нас, че не сме компетентни. Какво се оказа сега?" - попита софийският кмет.

И добави: "Вместо г-жа Татяна Дончева да разказва вицове, които г-н Румен Петков преповтаря - че ние ги хващаме престъпниците, те ги пускат - да погледнат какво сме им свели, защото излиза, че едва през последните два-три месеца, току що произведени генерал-лейтенанти, са се научили да събират доказателства. По мое време не били събирали правилно..."Според Бойко Борисов новият главен прокурор действа със стария екип и това пречи на всякакви промени в системата.

Според Бойко Борисов сега в съдебната система никой никого не критикува, сякаш всичко е наред, но в Брюксел това не го харесват.
http://news.netinfo.bg

 


Сходни връзки

Бойко Борисов: През лятото правя партия | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди