изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 07:54 EEST
БЮЛЕТИН НА РДВР - ДОБРИЧ    
Ред и сигурност

През изминалато   денонощие   на територията обслужвана от РДВР гр. Добрич са регистрирани 10 криминални престъпления и  произшествия

1. На 23.03.2006г., около 17.45ч. в Първо РПУ при РДВР-Добрич се тъжи жител на гр. Варна за това, че в района на ЖК "Дружба" в гр. Добрич е бил наранен с нож на четири места по лицето и тялото от неизвестен водач на автомобил.



     Инцидентът е станал в момент, когато потърпевшият е извършвал маневра с личният си лек автомобил. Тогава пътят му е бил препречен от автомобила на неизвестния водач, които след като извършил горното деяние, веднага напуснал района на местопроизшествието.
             След получаването на сигнала служители на сектор "Криминална полиция" при Първо РПУ-Добрич са предриели незабавни активни оперативно издирвателни мероприятия, в резултат на които в района на ул. "Княз Дондуков" в гр. Добрич е установен и задържан 44-годишен мъж от гр. Добрич, заподозран в извършването на нараняванията.
             Работата по случая продължава. Причините, довели до конфликта между двамата водачи, се изясняват. Предполага се, че действията на задържаното лице са провокирани от незначителен пътен инцидент. След получаване на медицинска помощ, пострадалото лице е освободено от здравното заведение.
            По случая е образувано полицейско дознание.
            2.На 23.03.2006г. в РПУ-Ген.Тошево е получено съобщение от с.Изворово, общ.Ген.Тошево, за това, че на 22/23.03.2006г., неизвестно лице е извършило кражба на около 750 метра проводник от електропроводната мрежа на селището.
            По случая работят служители на РПУ-Ген.Тошево, провеждат оперативни мероприятия за установяване и задържане извършителя на престъпното деяние.Образувано е полицейско дознание.
На територията, обслужвана от РДВР са  регистрирани 4 ПТП с материални щети по автомобилите.

    На 23.03.2006г., около 06.00ч. от служители на  РПУ-Ген.Тошево, на улица в гр.Ген.Тошево е установен 28 годишен водач от с.Петлешково, общ. Ген Тошево, който е управлявал лек автомобил след употреба на алкохол над 1.2 промила.
    Техническото средство с което е изпробван водача е отчело 1.34 промила алкохол в издишвания от него въздух.
    Материалите по случая се подготвят за бързо полицейско пройзводство, тъй като деянието е престъпление по чл.343Б, ал.1 от НК. Водачът е задържан за срок от 24 часа.

Поделенията на РЗ ПАБ  са участвали в гасенето на 1 пожара без нанесени материални щети .

 


Сходни връзки

БЮЛЕТИН НА РДВР - ДОБРИЧ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.14 секунди