изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 17:09 EEST
Съдят герой от Кербала за хулиганство    
Ред и сигурностПловдивският военен съд ще гледа на 14 април дело срещу кадровия редник Станислав Иванов от 61-ва Стрямска механизирана бригада в Карлово. Младежът е обвинен в хулиганство заради нападение на домовете на двама полицаи от РПУ-Панагюрище.


Екшънът се разиграл на 17 септември 2005 г. около 1,20 ч. пред дискотеката в град Стрелча. Двама главни сержанти и капитан от полицията били дежурни за опазване на обществения ред и паркирали служебния си автомобил пред заведението. В същото време пристигнал с “Пежо”-то си редник Станислав Иванов. Според обвинението рейнджърът спрял колата си на входа на паркинга така, че затворил пътя на другите коли.

Полицаите го проверили дали е пил и дрегерът отчел 0,97 промила алкохол в кръвта. Офицерът съставил акт и прибрал шофьорската книжка на редника. Два часа по-късно рейнджърът спрял пред дома на капитана и счупил с камък прозореца на една от стаите. После строшил прозорец и от дома на един от сержантите. Половин час по-късно обаче бил заловен. Кадровият редник Станислав Иванов е “почетен гражданин” на Стрелча. Той е участник в мисията на първия български батальон в Ирак.

Младежът е бил дежурен във фаталния 27 декември 2003 г. в Кербала при атентата срещу нашата база с камион, натоварен с експлозиви. Реагирал светкавично на заплахата и успял да простреля с картечница шофьора на камиона. Той е и войникът, оказал първа помощ на тежко ранения си командир Георги Качорин, който в последствие почина от раните си. За геройската постъпка на Станислав Иванов бе присъдено почетното звание. Информацията е на БГНЕС.


 


Сходни връзки

Съдят герой от Кербала за хулиганство | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 1.68 секунди