изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 20:53 EEST
ПРОДАЛИ ЗЕМЕДЕЛСКА КООПЕРАЦИЯ ЗА 4 000 ЛЕВА    
Земеделие

Председателят на земеделската кооперация "Славей" в добричкото село Славеево - Живко Василев, продал 24 декара имот на кооперацията само за 4 000 лева, жалваха се потърпевшите член-кооператори. Сделката била сключена зад гърба им и без тяхното знание в края на миналата година.



Тогава кооператорите се събрали на общо събрание и решили земята да се преарендува, но да не се продава. Живко Василев използвал подписите на всички 300 член-кооператори и фиктивен протокол, за да сключи сделката пред нотариус в Добрич. Купувач е Събирателно дружество "Възход - Арньо" и сие Йордан Апостолов и Румянка Стоянова. За 24 декара ниви, складови помещения, ремонтна работилница, административна сграда и трафопост купувачите платили 4 000 лева, пише в нотариалния акт от 10 ноември 2005 г.

Член-кооператорите не са получили нито стотинка от продажбата. За скандалната сделка те научили едва сега, когато от Данъчното дошъл акт за 150 000 лева задължения. Кооперацията има дългове и към банки и НОИ.

Преди няколко дни потърпевшите сформираха комисия за разследване финансовото състояние на кооперацията. Те ще искат оценка на имотите от независими експерти и ще дадат сделката на прокуратурата в Добрич. НДТ

 


Сходни връзки

ПРОДАЛИ ЗЕМЕДЕЛСКА КООПЕРАЦИЯ ЗА 4 000 ЛЕВА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.12 секунди