изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 16:17 EEST
ФАМИЛИЯ ВЪРТЯЛА ФИНАНСОВА ПИРАМИДА В ДОБРИЧ    
Новини

 Шефът на вестник "Изберете" може да отнесе затвор до 8 години

В Добрич бе разбита пирамидална структура, подобна на тази в Бургас, която носеше името "Галакси". Районна прокуратура Добрич е повдигнала обвинение срещу петима души - Кольо Георгиев, Петко Колев, Златина Колева, Соня Живкова и Ивелин Борисов.



В края на 2002 година 44-годишната Соня Живкова от Петрич и 31-годишният Ивелин Борисов от Тервел дошли в Добрич и се свързали с Петко Колев, който участвал в бизнес-клуб "Галакси" в Бургас. 32-годишният Петко има две регистрирани дружества в Добрич - ЕТ "Плутон - Петко Петков" и "Плутон 2" ЕООД с предмет на дейност в областта на фотографията.

Той е шеф и на добричкия вестник за обяви и информация "Изберете", който безнаказано използва информация от всички интернет-медии, както и от вестник "Нова добруджанска трибуна", без тяхно съгласие или дори без да назовава източника, което е противозаконно по Закона за авторското право. Неведнъж екипът на НДТ е виждал своя информация на страниците на медията на Петко Колев, неведнъж сме разговаряли лично с него, но, за съжаление, сме се сблъсквали с бруталността на колеги, които в буквалния смисъл на думата са крали от интернет изданието ни информация и са я публикували.

Тримата тарикати решили и в Добрич да развият пирамидална дейност като "Галакси", каквато имало в Бургас и Разград. Създали организация, в която се включили бащата и сестрата на Петко - 62-годишният Кольо Георгиев и 37-годишната Златина Колева. На 28 декември 2002 година в Добричкия окръжен съд регистрирали фирма "Престиж" ЕООД. За собственик и представител бил вписан Кольо Георгиев. Името на фирмата било специално подбрано, за да може да отговаря на бъдещите планове на клиентите. Всеки от петимата започнал да търси посредници, на които предлагали работа. Намерили няколко човека, на които предложили работа като рекламни консултанти. Те трябвало да присъстват на презентации и да бъдат убедени да дадат 2 000 лева. После по пирамидален принцип е трябвало да бъдат доведени други хора. Създадена била голяма група, която за времето от 19 януари до 23 февруари 2003 година присъствали на презентации в хотел "България". Били в зала с мощна музикална уредба, столовете наредени така, че лицата да не контактуват помежду си. Входът не бил свободен, а водещият на презентацията бил Ивелин, който бегом връхлитал в залата. Представял се за рекламен консултант от вестник "Изберете" и емоционално започнал да обяснява, че ВИП-програмата дава възможност само на избрани да участват в нея. На дъска после начертавал схема как ще се печели от такива организации. Всяка от презентацията продължавала около час. На хората били давани листи да си водят записки, които по-късно били събирани. На финала на презентацията била пускана тържествена музика, за да бъде приповдигната атмосферата сред присъстващите. Хората подписвали декларации за конфиденциалност. Предоставени им били договори с голям обем и ситен шрифт, според който присъстващите щели да станат рекламни сътрудници на "Престиж". Парите е трябвало да бъдат внесени на следващия ден. Обещавано им е още, че щели да имат рекламно място във вестник "Изберете". Изкуствено се създавала обстановка на недостатъчност от време, за да може жертвите да не могат да прочетат договора подробно и да го подпишат веднага. В капана на "Престиж" попаднали голяма група хора, сред които имало лекари и медицински сестри. Установени били само 7 души, които имали смелостта да си признаят, че са били измамени по такъв наивен начин. Сред заблудените са три семейства и още един човек. От тях пирамидалната структура иззела 5 379 лева. Любопитен бил и фактът, че имало хора, които не можели да намерят 2000 лева, а разполагали само с 400 лева. От групировката им казвали да дадат наличните пари, като по-късно могат да доплатят разликата за членството си в групировката. Целта била веднага да бъдат взети парите.

Срещу всеки един от петимата тартори има повдигнато обвинение за квалифицирана измама. Те ще отговарят за продължавано престъпление след предварителен сговор. Ако бъде признати за виновни, то те могат да отнесат затвор от 1 до 8 години. По делото засега е известно, че ще свидетелстват 15 души. НДТ

 


Сходни връзки

ФАМИЛИЯ ВЪРТЯЛА ФИНАНСОВА ПИРАМИДА В ДОБРИЧ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди