изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 00:13 EEST
Чехия обяви бедствено положение    
По света

Чешкото правителство обяви бедствено положение до 10 април. Разрушителните наводнения причиниха смъртта на поне осем души. Германия и Унгария започнаха подготовка за евентуални наводнения.



Правителството на Чехия обяви бедствено положение в седем от 14-те административни района в страната. В Чехия продължават наводненията, започнали на 27 март. Бедственото положение ще бъде в сила до 10 април, предаде Дарик радио.

Централните и местните органи получиха по-големи правомощия за евакуиране на населението от тези райони. Опростен е редът на взимането на решения в ситуации на криза. Наводненията, причинени от силните дъждове и бързото топене на снеговете, отнеха живота на най-малко осем души.

Нивото на реките Елба и Морава се е покачило на места до седем метра. В района на градовете Усти над Лабем и Оломоуц се разширява зоната на бедствието. Ситуацията в Северна Чехия може да се влоши, тъй като се очакват обилни валежи. Подготвя се и евакуация на няколко района около река Морава.

Германия и Унгария започнаха подготовка за евентуални наводнения. Дъждовете и снеготопенето могат да предизвикат излизане от коритата на реките Елба, Дунав, Вълтава и Морава.
http://news.bulgarianpost.com
 


Сходни връзки

Чехия обяви бедствено положение | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди