изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 07:14 EEST
Румен Петков: Престъплението във "Фондови жилища" не бива да се използва за междуетническо напрежение    
Ред и сигурностСофия. Министърът на вътрешните работи Румен Петков заяви от парламентарната трибуна, че престъплението, при което бяха простреляни трима младежи, не бива да се използва за донасаждане на междуетническо напрежение и пораждане на конфликти, “които могат да ни доведат до такъв тип сблъсъци, от които виждаме какви са резултатите”, предаде репортер на Агенция “Фокус”.

Пред народните представители Румен Петков представи справката на МВР за извършеното снощи тежко криминално деяние в столицата.
“Около 22,20 ч в “Пирогов” са постъпили с огнестрелни рани Симеон Андонов, Антон Дилов и Евгени Коцев. И тримата са неизвестни на МВР. Около 22 ч тримата младежи отишли с лек автомобил “Фиат” в ж.к. “Фондови жилища” на ул. “Иван Йосифов”. Между бл. 37 и 38 неизвестен е стрелял с пистолет по тях. Местопроизшествието е посетено от дежурна група на СДВР. Иззети са пет броя гилзи”, каза вътрешният министър.
Симеон Андонов е с три огнестрелни рани и с опасност за живота. Другите двама - Дилов и Коцев - са с по една огнестрелна рана и без опасност за живота.
По случая работи второ РПУ.
При проведените оперативно-издирвателни действия са разпитани свидетелите Славчо Гаврилов, Добрин Юруков, Мартин Петров, Стоян Пандов, Петър Марков, шофьора на автомобила. Установено е, че свидетели и потърпевши били в двора на училище № 100 във “Фондови жилища”, където влезли в конфликт с група от две - три лица от ромски произход. При оттеглянето на младежите с колата, по тях са произведени изстрели. По автомобила при огледа са установени пет пробойни от куршуми.
От проведените бързи оперативни издирвателни действия е установено, че изстрелите е произвел Никола Тодоров Юруков. Той е криминално проявен, регистриран за кражби и грабежи. Извършен е обиск на жилището му днес сутринта с прокурорско разпореждане. Иззети са два броя пълнители за пистолет, въздушна пушка, мобилен телефон и документи. Работата по установяване на съучастници продължава.
Рано сутринта Никола Юруков беше обявен за национално издирване. Задържан е буквално преди минути в СДВР, каза вътрешният министър Румен Петков.
 


Сходни връзки

Румен Петков: Престъплението във "Фондови жилища" не бива да се използва за междуетническо напрежение | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди