изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 11:25 EEST
"АЛЕКСИЯ" ГОТВИ УЧАСТИЯ В КОНКУРСИ И КОНЦЕРТИ    
КултураИзпълнителите от Школата за съвременни танци "Алексия" в момента усилено се готвят за предстоящите си участия в концерти и конкурси. Съставът е поканен да участва в проявите по повод Дните на Тервел в края на април.

През май 80 деца ще се представят на сцената на конкурс за съвременни танци в Бургас, където миналата година спечелиха седем първи награди. В надпреварата децата ще участват с 14 танца, каза за НДТ Севдалина Мавродиева-Нейкова, която е ръководител и хореограф на състава. След това "Алексия" ще участва в шампионат в София. През септември пък мини-балет от 30 деца на възраст между 9 и 11 години ще замине за участие в Унгария.
НДТ припомня, че през февруари т.г. Школата за съвременни танци "Алексия" отбеляза своята 11-годишнина. Преди време Севдалина Мавродиева-Нейкова заяви, че през 2006 г. изпълнителите ще работят върху повече от 30 нови танца. На 1 юни ще се състои премиера на детския танцов спектакъл "Сезони", в който ще участват над 100 деца на възраст от 4 до 12 години. Припомняме също, че Севдалина Мавродиева-Нейкова бе удостоена с наградата "Хореограф на годината 2005" във възрастовата група над 16 години. Отличието се връчва от Българската национална танцова федерация и Българската танцова организация. Миналата година общо 180 деца от "Алексия" бяха наградени със злато.
 


Сходни връзки

"АЛЕКСИЯ" ГОТВИ УЧАСТИЯ В КОНКУРСИ И КОНЦЕРТИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди