изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 22:07 EEST
КИРИЛ И МЕТОДИЙ - МАКЕДОНЦИ СПОРЕД КАРТА В БРИТАНСКИЯ МУЗЕЙ В ЛОНДОН    
ОбществоПрезидентът Г. Първанов е поискал директорът на Националния исторически музей проф. Божидар Димитров да изпрати материали, с които да докаже произхода на светите братя

По време на посещението си във Великобритания българската делегация, водена от президента Георги Първанов, в чийто състав бе включен и кметът на Добрич - Детелина Николова, е имала възможност да посети Британския музей в Лондон, разказа Д. Николова. "Президентът, както и всички в делегацията, бяхме посрещнати с български шевици. Интересното, което ни представиха, бе и текстилна карта на Македония, на която бяха изобразени братята Кирил и Методий и представени като македонци, като имаше надпис, че македонците са дали писменост на славяните" - разказа Д. Николова. Тя добави още, че след това обяснение президентът Георги Първанов е заявил, че това, според него, е тяхната гледна точка. Допълнително Г. Първанов е  поискал да бъде предадено на проф. Божидар Димитров - директор на Националния исторически музей в София, да бъдат изпратени материали в Британския музей в Лондон, с които да се докаже кои са Кирил и Методий. Делегацията е имала възможността да види и една от короните на кралицата, на която има над 2000 перли.
"В Лондон се говори на повече от 100 езика и по много оригинален начин се съчетават старата и нова архитектура" - сподели още от впечатленията си кметът Д. Николова. По време на посещението в българското посолство тя се е срещнала и разговаряла и с принц Кирил. Делегацията е посетила още българския параклис и училище, разположени при посолството ни.
 


Сходни връзки

КИРИЛ И МЕТОДИЙ - МАКЕДОНЦИ СПОРЕД КАРТА В БРИТАНСКИЯ МУЗЕЙ В ЛОНДОН | 1 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
КИРИЛ И МЕТОДИЙ - МАКЕДОНЦИ СПОРЕД КАРТА В БРИТАНСКИЯ МУЗЕЙ В ЛОНДОН
Автор: Anonymous да 2006-04-11 @ 14:06 EEST

  Първанов президент ли е или .....глава,че не може да

пусне протестна нота до Блеър,пък оня дето Блеял да си бере гайлето с въртимозъците си недоучени.

   Пък англичаните ,ако не си харесват азбуката ,да кажат ние ще

им измислим друга ,та поне което пишат да могат и да го четът,пък ако са тъпи и не го разбират то това си техен проблем.


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.09 секунди