изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 23:09 EEST
С Ъ О Б Щ Е Н И Е НА ДИРЕКЦИЯ “ОБЛАСТНА ИНСПЕКЦИЯ ПО ТРУДА” – ДОБРИЧ    
Новини

Уважаеми дами и господа,

 

Използвам предоставената възможност да се обърна към всички участници в дейностите свързани с изпълнение на строителни и монтажни работи (СМР).



 

 С подобряване на климатичните условия тези дейности набират скорост и много често участниците в СМР допускат нарушения. За съжаление нарушаването на правилата за безопасна работа в строителството води до тежки и фатални последици. На 7.04.2006 г. на строителен обект в гр.Добрич е допусната тежка трудова злополука. Считаме, че всяка злополука в строителството е резултат от липса или формално провеждане на обучения, инструктажи и/или грубо нарушаване на правилата за безопасност.

По разпореждане на Изпълнителния директор на ИА “Главна инспекция по труда” и в съответствие с годишния план на ИА “ГИТ” и Дирекция “Областна инспекция по труда” – Добрич, в периода от 15.04.2006г. до 30.06.2006г. ще се проведе Национална кампания №3: “Осигуряване на безопасността на труда и осъществяване на трудовите правоотношения при изпълнение на строителни и монтажни работи”. Кампанията ще се проведе на два етапа:

-           І-ви етап – 15.04 – 15.05.2006 г.– проверки на обекти на територията на черноморските общини;

-           ІІ-ри етап – 15.05 – 30.06.2006 г. проверка на останалите обекти в областта, на които се извършват строително-монтажни работи и осъществяване на последващ контрол по дадените през първия етап, задължителни за изпълнение предписания;

         Целта на кампанията е да се провери безопасността на труда, спазването на новите изисквания за осигуряване на здравословни и безопасни условия на труд при изпълнение на строителни и монтажни работи, осъществяването на трудовите правоотношения. Ще се акцентира на спазването на специалните изисквания при разрушаването на строителни материали, които съдържат азбест.

         Дирекция “ОИТ” – Добрич ще проведе проверките с максимална взискателност и безкомпромисност. Ще бъдат спирани необезопасени обекти, машини и съоръжения. Ще бъдат отстранявани лица, които не са обучени или инструктирани за извършваната от тях работа. Ще бъде търсена административно-наказателна отговорност от участниците в строителния процес, които не са изпълнинили задълженията си за осигуряване на здравословни и безопасни условия на труд  и от лицата, които нарушават създадените правила за безопасност.

          С резултатите от проведената кампания в отрасъл “Строителство”, обществеността ще бъде запозната от публикуваните материали в средствата за масово осведомяване.

 

 

 

                                     Директор на Д “ОИТ” Добрич: инж. Младен Мартинов
 


Сходни връзки

С Ъ О Б Щ Е Н И Е НА ДИРЕКЦИЯ “ОБЛАСТНА ИНСПЕКЦИЯ ПО ТРУДА” – ДОБРИЧ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.11 секунди