изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 08:17 EEST
УКРЕПВАТ ИЗТОЧНОТО ДЕРЕ В БАЛЧИК    
Новини

1 900 000 лв. ще бъдат отпуснати за укрепването на Източно дере в Балчик. Средствата са целеви и се отпускат от Министерството на финансите, като лично финансовият министър Пламен Орешарски е дал уверение за това в писмо до градоначалника Красимир Михайлов.



 

Работният проект за Източно дере, който се реализира вече близо 20 години, предвижда укрепване, направа на тунел, насипни дейности и корекция на коритото. Стойността му е над 5 млн. лв. За укрепването на дерето община Балчик многократно е искала средства от държавата, но последната отпусната по-крупна сума е от 2001 година и е била в размер на 500 000 лв.

Мероприятията, които трябва да се извършат там, са дренаж, отбивен тунел за водата, земно-насипни работи за запълване на дерето. С тези дейности ще бъдат обезопасени скатовете и ще се спре пропадането на дворове и къщи в близост. В някои домове над дерето вече са констатирани пукнатини.

За усвояването на близо двата милиона лева предстои обявяването на обществена поръчка за изпълнение на строителните дейности.

Със завършването на проекта за Източно дере ще се стопират и наносите, които покачват дъното на пристанище – Балчик. Миналата година за удълбочаването на порта бяха инвестирани близо 1 млн. лева

 

Боряна БОЖИДАРОВА

 

 


Сходни връзки

УКРЕПВАТ ИЗТОЧНОТО ДЕРЕ В БАЛЧИК | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.12 секунди