изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 13:59 EEST
ФОЛКЛОРЕН ПРАЗНИК "ЦВЕТНИЦА" В ГЕНЕРАЛ ТОШЕВО    
Култура

 Дяко ДЯКОВ:     На 16 април бе проведено поредното издание на общинския фолклорен празник “Цветница”. При откриването с прекрасни изпълнения се представиха танцовите състави на обединените детски заведения “Първи юни”, “Радост” и “Пролет” в Генерал Тошево.



 Последваха репертоарите на колективи и индивидуални изпълнители от читалищата “Кирил и Методий” в Пчеларово, “Йордан Йовков” в Красен, “Стефан Караджа” в Малина, “Йордан Йовков” в Красен, “Христо Ботев” в Рогозина, “Отец Паисий” в Спасово, “Дора Габе” в Дъбовик, “Стефан Караджа” в Чернооково, “Йордан Йовков” в Росица, “Иван Вазов” в квартал Пастир, “Нов живот” в Преселенци, “Христо Ботев” в Житен, “Пробуда” в Кардам, “Съединение” в Изворово, “Йордан Йовков” в Люляково, “Александър Гичев” във Василево, “Светлина” в Генерал Тошево, както и от клубовете на пенсионера №1 и №2 в Генерал Тошево, ОУ “Христо Ботев” в Кардам, клуб на пенсионера в Кардам, група за изворен фолклор “Златна есен” в Изворово (Добромирци), Сдружението на инвалидите “Кураж” и изпълнители от Общинския детски комплекс в Генерал Тошево. Общо 24 групи и над 40 индивидуални изпълнители участваха в общинския преглед, който се наложи през последните години трайно в културния календар на общината.

    Общинският фолклорен празник “Цветница” няма конкурсен характер, но въпреки това всички самодейци се стремят към възможно най-пълноценна изява. Тяхната награда са аплодисментите на публиката, която до краен предел беше изпълнила залата.

    На всички колективи и индивидуални изпълнители бяха връчени грамоти, подписани от кмета на Общината Димитър Михайлов.

                                                                            

 


Сходни връзки

ФОЛКЛОРЕН ПРАЗНИК "ЦВЕТНИЦА" В ГЕНЕРАЛ ТОШЕВО | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди