изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 14:04 EEST
ТЕАТРАЛНА ТРУПА "РЕЗОНАНС" ГОСТУВА В ДОБРИЧ    
КултураРъководител на младите актьори е Тодор Анастасов. В началото на май той ще организира фестивал за православни песни в манастира в село Оброчище

Спектакълът "В памет на Ботев" бе игран вчера на сцената на младежкия дом в Добрич. Той се реализира от театралната трупа "Резонанс" от село Оброчище, на която ръководител е актьорът и режисьор Тодор Анастасов. В спектакъла участват ученици на възраст от 16 до 18 години от селата Оброчище, Батово, Рогачево, Църква и Кранево. Гостуването бе посветено на 130-ата годишнина от Априлското въстание. В спектакъла "В памет на Ботев" участва и православният хор от село Оброчище.
Театрална трупа "Резонанс" е създадена преди около една година. Първият спектакъл бил посветен на Христо Смирненски, разказа за НДТ Т. Анастасов. Той е родом от село Оброчище, но от много години живее в София. Сега трупата подготвя "Сън в лятна нощ" по Шекспир.
В средата на май Тодор Анастасов ще организира в манастира в село Оброчище първото издание на фестивал за православни песни. Вече има заявки за участие - освен от България, от Румъния и Русия. Фестивалът се организира съвместно с община Балчик и курортен комплекс Албена.
 


Сходни връзки

ТЕАТРАЛНА ТРУПА "РЕЗОНАНС" ГОСТУВА В ДОБРИЧ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди