изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 00:35 EEST
ВТОРИ МЕЖДУНАРОДЕН МАТЕМАТИЧЕСКИ ТУРНИР ЩЕ СЕ ПРОВЕДЕ В ДОБРИЧ    
НовиниОрганизирането на надпреварата бе обсъдено вчера с областния управител Динчер Хаджиев, под чийто патронаж ще премине състезанието


Вторият международен математически турнир "Черно море" за ученици от 8 до 12 клас ще се проведе в Добрич от 19 до 21 май. Надпреварата ще премине под патронажа на областния управител Динчер Хаджиев, съобщиха от пресцентъра на областната администрация. Съорганизатори на турнира са Съюзът на математиците в България, "Математика плюс хикс" ООД, ЕГ "Гео Милев", Дом на техниката, Областна управа и община Добрич, Международната образователна фондация "Edexell International".
Участието на ученици от Украйна, Румъния и Турция е обсъдено на работна среща вчера при областния управител Динчер Хаджиев. Той се е срещнал с проф. Сава Гроздев /вицепрезидент на международната асоциация "Кенгуру без граници" и член на комисията по образование към Европейския математически съюз/, добричкия математик Димитър Сивков и литератора Драгомил Георгиев. Областният управител е обещал да съдейства за привличането на повече участници в престижния математически конкурс чрез дипломатическите ни мисии в Украйна, Турция и Румъния.
Най-добре представилите се ученици от 12 клас ще бъдат приети без изпит в Пловдивския, Шуменския и Русенския университети. Председател на журито на турнира е проф. Сава Гроздев, който е обучавал най-талантливите български ученици, завоювали на балкански и международни олимпиади по математика 5 отборни титли и 59 медала. Под негово ръководство българските математици станаха отборен световен шампион на Международната олимпиада по математика в Токио, Япония, казаха още от пресцентъра на областната администрация.
 


Сходни връзки

ВТОРИ МЕЖДУНАРОДЕН МАТЕМАТИЧЕСКИ ТУРНИР ЩЕ СЕ ПРОВЕДЕ В ДОБРИЧ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.18 секунди