изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 19:11 EEST
УПРАВЛЯВАЩИТЕ СЕ ЗАЩИТАВАХА ПО СИСТЕМАТА ТЕОРИЯ НА ОБЩИЯ ЛАФ    
Парламент Ивелина ОПРИКОВА, спец. кор. на НДТ в Народното събрание: Днес бе дадено началото на дебатите по първия вот на недоверие към правителството на Сергей Станишев. Председателят на червената парламентарна група Михаил Миков определи вота като неуспешен опит отстрана на дясната опозиция и заяви,

 че след гласуването днес кабинетът на Сергей Станишев ще стане още по силен. Той определи и целта на вота на недоверие - дясната опозиция да всее раздор и да разцепи тристранната коалиция, но българските граждани виждат усилията на правителството и могат най-добре да оценят успехите. ”Не ни предписвайте контрол над природните сили” - заяви за финал той.

Бившият военен министър Николай Свинаров коментира, че внесеният вот няма да обедини управляващите, защото те са сплотени и единни, но целта му е да дестабилизира страната ни, а жълтата партия  вече 5 години работи в полза на страната си и няма да се поддаде на манипулации.

Лютви Местан от ДПС намери виновника в лицето на Иван Костов, като подтрекател, а Петър Стоянов от ОДС определи като негов мълчалив сподвижник.

Опозицията се яви подготвена предварително за вчерашните дебати. Филми, агитационн материали, табла и схеми  илюстрираха некадърността на управляващите и несправянето им с природните бедствия.

Правителството ограмоти репортерите пък с документален филм, с който показа нагледно как кабинетът организира и преодолява щетите от наводненията.

Депутатите изгледаха своите си филми и не обърнаха внимание на конкурентните. Оскари нямаше.
Министърката Емел Етем отговаряща за бедствията, започна словото си с цитат от Томас Джеферсън, че големите постижения на нацията не трябва да се основават на незначителните мнозинства. Емел Етем рапортува пред депутатите, че правителството е успяло да завърши 4430 обекта и само 205 от тях са незавършени. От началото на мандата 50 млн. и 656 хиляди лева са отишли в полза на пострадалите от бедствията. Опозицията е виновна, защото е бездействала цели 20 години и не е инвестирала в инфраструктурата.

Опозицията не бе доволна от министърката и поиска конкретни факти за дейността й. Не вярваме в това правителство, то е пречка за нормалното развитие на страната, каза Евдокия Манева от ДСБ. Тя добави, че какъвто и поток от думи да "излеят" депутатите от мнозинството, хората знаят и виждат, че са похарчени огромни суми и резултат няма. По думите на Манева това е злоупотреба с нещастието на хората, корупция, некомпетентност, безотговорност и арогантност, а те винаги се наказват. Мария Капон изчисли набързо, че един фургон според сметките на Емел Етем струва между 500 и 900 лв. на кв. м  и с тези пари спокойно кабинетът би построил апартаменти на пострадалите. Тя обвини министерството в получаване на комисионни, в корупция и в кражба на парите на данъкоплатците. Опозицията наистина се оказа по-подготвена от управляващите, тя изнесе конкретни факти, цифри, а ДПС и останалите от тройната коалиция повече говориха общи празнословни фрази. Вотът на недоверие и дебатите по него ще се окажат за сетен път загуба на време.

В сряда в 15.30 депутатите ще дадат своя глас в подкрепа или не на кабинета. Резултатът ще се определи от вота на повече от 189 народни представители. Ясно е, че изненади не се очакват и вотът няма да успее. Новините по дебатите за миг не засенчиха екшъна, който спретнаха предтавителите на Атака на магистрала Тракия. Биячи, пистолети, лъжепоказания на депутати, на които електоратът е гласувал  своето доверие, най-вероятно ще доведе до разцепване на парламентарната група на две –роднинска начело с фюрера Волен Сидеров и опозиционери, които не одобряват бруталното му поведение. 300 000 гласували за Атака ще бъдат свидетели на нейното самоунищожение. Нашият депутат Станчо Тодоров ще подкрепи Групата около Петър Берон и не крие неприязънта си към роднинския обръч около бившия си лидер.

Очаква се и четвърта версия по побоят на магистрала “Тракия”. Показанията на свидетелите могат да се променят безброй пъти и нямат стойност, ако не са дадени пред съдия, така че загадката кой в коя кола е пътувал, кой кого е бил, най-вероятно, да продължи във времето. Така или иначе, най-логично  е някой от двамата участници в събитието да си отидат, заедно с патриотичната идея и надеждата на своите избиратели, че Атака ще промени политическото пространство, ще бъде силна и ще се държи като втора политическа сила.

 


Сходни връзки

УПРАВЛЯВАЩИТЕ СЕ ЗАЩИТАВАХА ПО СИСТЕМАТА ТЕОРИЯ НА ОБЩИЯ ЛАФ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.18 секунди