изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 13:03 EEST
ПЪРВА КОПКА НА "ПРОЗОРЦИ КЪМ РАЯ"    
Новини

Виржиния ГЕОРГИЕВА:  “Интерлинк БГ” ООД инвестира 17 млн. евро в комплекса край Каварна. Кметът на крайморската община Цонко Цонев и управителят на дружеството Иван Станчев положиха крайъгълните камъни на новия градеж



Вчера в каварненското село Топола бе направена първа копка на най-новия комплекс, който ще носи екзотичното име "Прозорци към рая". На събитието присъстваха представители на фирмата-инвеститор, кметът на Каварна Цонко Цонев и други. Пред журналисти управителят на "Интерлинк БГ" ООД Иван Станчев разказа, че фирмата-инвеститор е българо-английска. "Търсихме за инвестициите си девствено място, регион, който е екологично чист, тъй като ще изградим комплекс от съвсем нов тип. Целта ни е да направим България по привлекателна за туристите. Тази е и причината да построим комплекс от т. нар. апартаментен туризъм. На площ от 25 000 кв. м на първи етап ще бъдат построени 6 сгради, които ще имат басейни, рецепция, барове, ресторанти" - разказа още И. Станчев. Общо 400 апартамента ще бъдат построени по време на първия етап, като 70 % от тях вече са продадени на зелено, добави още управителят на "Интерлинк БГ". Вторият етап от строителството предвижда издигането на още 6 сгради по склоновете на Топола, в които ще има други 300 апартамента. Инвестицията, която фирмата влага в Топола, е в размер на 17 млн. евро. Станчев разкри още, че е купувал земя от частните стопани по 50-70 евро за кв.м, а квадратът на апартамент от "Прозорци към рая" /"Windows to paradse"/ на зелено бил 800 до 1000 евро. Най-малките жилища, които ще се направят, ще са 72-73 кв. м, добави още И. Станчев. Първата част от новия комплекс трябва да приключи до края на май 2007 г. Фирмата има интереси в региона и възнамерява да изгради още един такъв комплекс по посока нос Калиакра. Специален екип от английски еколози тепърва ще дойде, за да проучи характерната растителност, както и защитените растителни видове. Намеренията на инвеститора са градинките и цветните алеи да бъдат оформени с такива растения, които виреят и са защитени от закона в страната ни - божур и степна лилия, със сигурност, казаха още представителите на дружеството.

Първата копка бе тържествено осветена от каварненския отец Василий, след което той покани кмета на Каварна Цонко Цонев и управителя на "Интерлинк БГ" да поставят крайъгълните камъни на градежа. Ц. Цонев заяви, че от три години насам това е най-голямата инвестиция в Каварна и като счупи бутилка шампанско пожела на дружеството-инвеститор и на цялата община успех и добра съвместна работа.

Пътят до новия градеж е с дължина 2.5 км и общината вече е изготвила проект, с който ще кандидатства за отпускане на средства за направат му. Общата стойност на проекта е 4.5 млн. лв., като в него са предвидени и инженерни мероприятия по укрепването и отводняването на пътния участък.

Снимки Любен ЖЕЛЯЗКОВ

 

 


Сходни връзки

ПЪРВА КОПКА НА "ПРОЗОРЦИ КЪМ РАЯ" | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди