изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 09:24 EEST
Изпъдиха Чернев    
Новини

Централният сбор на партия "Атака" единодушно е изключил Павел Чернев от партията, съобщи на пресконференция след заседанието на ръководството на "Атака" заместник-председателят на партията Антон Сираков.



На заседание във вторник областната структура на "Атака" в София прие декларация, с която предложи на ръководството на "Атака" Павел Чернев да бъде изключен от партията и от парламентарната група.

Лидерът на партията Волен Сидеров уточни, че следващата седмица на заседание парламентарната група ще вземе решение за изключването на Павел Чернев. Той ще бъде поканен на заседанието на групата, каза още лидерът на партията.

Има сценарии за дублиране на "Атака", за създаване на "добра, безобидна, послушна на властта Атака", заяви още Волен Сидеров. По думите му връзка с това имат Йордан Величков и изключените депутати от групата, заради подкрепата им за правителството на ДПС и предателство на принципите.

В момента Павел Чернев се включва към тази схема, но той явно е работил отдавна по нея, допълни Сидеров.

Депутатът от "Атака" Борислав Ноев заяви, че днес е имал разговор с Йордан Величков с цел да бъде изкаран от групата на "Атака" и да се присъедини към нова група със същото име. Целта според Ноев е да се подмени сегашната парламентарна група на Атака. По думите му на тези, които излязат от сегашната група, се обещава да получат добро финансово положение.

Павел Шопов заяви, че отдавна са имали съмнения и индикации, че Павел Чернев е работил по тази схема, но не са имали доказателства. Шопов припомни, че по време на частичните местни избори в София Павел Чернев не беше регистриран като кандидат за кмет на "Атака".

Тогава на Чернев беше възложено като номиниран да се регистрира за кандидат за кмет от "Атака", но сега си даваме сметка, че невъзможността да участваме в кметските избори е била осъществена и провокирана от самия него, каза още Шопов.

В отговор на въпрос каква е била целта и има ли това връзка с приятелството му с кмета на София Бойко Борисов, Шопов каза, че не може да отговори утвърдително или отрицателно.

Чернев намекна вече, че ще прави паралелна "Атака", която ще си сътрудничи със сдружение ГЕРБ и можем да имаме основание да смятаме, че той е сключил някаква сделка с Бойко Борисов, заяви Шопов.

Според Волен Сидеров, ако "Атака" са участвали на местния вот миналата година, Бойко Борисов нямало да получи този резултат.

Сидеров каза още, че Павел Чернев е приятел и със заместник-министъра на вътрешните работи Камен Пенков и това Пенков е потвърдил пред него на среща след инцидента на автомагистрала "Тракия".

Помолен да обяви своята версия за инцидента на автомагистрала "Тракия" на 7 април, Волен Сидеров каза, че по този инцидент очаква разследване кой и защо е ударил колата му, защо го е извършил, кой е шофирал двете коли, колко души е имало в тях. Компетентните органи са длъжни да изяснят това, аз съм подал жалба и все още чакам да бъде образувано дознание и да започне разследване, допълни Сидеров.

Антон Сираков заяви, че Павел Чернев е увещавал Волен Сидеров да дадат неверни показания за инцидента, а не обратното.

Очевидец съм на три разговора на 8, 9 и 10 април, в които Чернев склоняваше Волен Сидеров да дадат неистински показания, че "Ситроен"-ът е управляван от самия Павел Чернев, каза той.

Слуховете около изключването му се разпространиха още в сряда, когато Областната структура на "Атака" в София предложи на Централния сбор на партията да изпъди от редиците си депутата.

Той пък от своя страна се запъна и каза, че няма да напусне "Атака" сам, защото граденето й е и негово дело и е участвал в създаването на структурите.

Вчера стана ясно, че въпреки разнообразните лъжливи версии, които представи за инцидента на магистрала "Тракия", Чернев най-вероятно няма да бъде подведен под съдебна отговорност.

Последната и засега истинска версия на депутата е, че не той, а шофьорът на Волен Сидеров е пребил Явор Доков.

http://www.dnes.bg

 


Сходни връзки

Изпъдиха Чернев | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди