изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 21:45 EEST
ВЪЗРАЖДАТ ОРГАНИЗИРАНИЯ ТУРИЗЪМ В ДОБРИЧКА ОБЛАСТ    
НовиниС масов поход на Цветница организираното туристическо движение в град Добрич пое по нов път.

Над 100 туристи, от които повече от 80 ученици преминаха по добре маркирания традиционен за добричлии туристически маршрут от с. Дончево, през гората, до жп гара Ботево. Четири девети класове от ФСГ "В.Левски", в рамките на третия час по физкултура, бяха изведени на поход от учителите Й. Славова, Ж. Янкова, Г. Павлова, Д. Василева, Ал. Радева и К. Ненова. Началото на похода беше положено на жп гара Добрич, където всички туристи се зарадваха на новата придобивка - информационно табло с туристически маршрути за пешеходен и коло-туризъм в Добричка област. Нетърпеливите малки туристи посочваха с пръст пътеките, по които щяха да минат и бързаха да се качат на влака, за да започне тяхното първо пътешествие.

Ръководителят движение на жп гара Добрич М. Опрев с радост заяви, че красиво изработеното информационно табло и многото поместена информация върху него е надминало очакванията му. Още повече го зарадваха многобройните туристи, които препълниха новия влак, който повече от година също е една удобна и красива придобивка за град Добрич и пътуващите по жп-линията Кардам - Варна.

Същото информационно табло на жп гара Дончево подканяше на поход още туристи. В началото на гората красива стрелка посочваше пътя към хижа Ботево. Туристите нямаше как да сбъркат пътя. Трябваше да гледат зелената маркировка, която ги заведе право на хижата до стария язовир. Там хижарката Мария с усмивка посрещна многото гости. Показа им уютната зала с камината и ги покани да дойдат пак. Децата бързаха да минат по скритата пътека за обещаната Слънчева поляна. Там с туристически песни ги посрещнаха туристи от ТД "Добротица", които на това място построиха заслон за почивка при лошо време. Но на Цветница времето беше слънчево. Цялата поляна беше осеяна от горицвет, но големите туристи забраниха да се късат цветя от поляната.

"Маршрутът за жп гара Ботево минава покрай старата туристическа хижа. Гледайки останките и многото млади туристи, които минават покрай тях, мислите започват да се реят в далечното минало на 60-те години, когато хижата беше малък горски кантон, построен заради изграждането на язовира. Нейното име беше хижа "Комсомолец" и тя все още навява красиви спомени на ветераните- туристи. Ето, сега има нова маркировка, нови млади туристи. Сигурно има и начин да има нова туристическа хижа или нещо по-модерно" - сподели пред НДТ Красимир Ненов.

На жп гара Ботево също има информационно табло с туристически маршрути. Разликата е, че таблото има четири стрелки, които посочват четири различни пътеки: за хижа Ботево, за местността Ефеклията и две различни пътеки за манастир Света Марина.

"Колко малко е нужно, за да се възроди организираният туризъм в град Добрич, който тази година навършва 104 години. Няколко кутии с боя, ламарина, четки, няколко ентусиасти и ето ти я маркировката. Невидими остават обаче многото часове пред компютъра, за да се появи върху белия лист карта на близките до град Добрич гори, долини и полета, които примамват със своята зеленина и простор. Много информация беше събрана, много организации и отделни туристи оказаха помощ при изработката на схемите с маршрути. Диплянката с туристическите маршрути в Добричка област от името на община град Добрич участва тази година в две туристически борси: във Варна и в София - допълни още Кр. Ненов. - Много е интересна, това е нещо ново." Това са били отзивите за диплянката, показваща голяма част от най-интересните обекти в град Добрич, Батовската долина, добруджанското Черноморие и долината на Суха река. НДТ

 


Сходни връзки

ВЪЗРАЖДАТ ОРГАНИЗИРАНИЯ ТУРИЗЪМ В ДОБРИЧКА ОБЛАСТ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди