изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 08:02 EEST
Седма победа за Михаел Шумахер на “Имола”    
Спорт

За седми път в кариерата си спечели Михаел Шумахер Гран при на Сан Марино на пистата “Имола”, като днешната му победа бе първи успех за новия сезон.



Седемкратният световен шампион стартира начело в състезанието от първа позиция и бе лидер до финала, като във втората половина на надпреварата Михаел успя да отбие няколко атаки от страна на световния шампион Фернандо Алонсо по пътя към победата.

Алонсо тръгна едва пети и въпреки че бе забавен от втория пилот на Ферари Фелипе Маса преди първите спирания в бокса, испанецът успя по-късно да догони лидера.

Двамата караха с еднаква тактика – с по две спирания в бокса и след второто посещение при механиците авансът на Михаел пред Алонсо бе малко над половин секунда.

В последните 10 обиколки Алонсо се опита да притисне Михаел, но сбърка на три завоя, което го забави, като сле последната си грешка Алонсо върна газта. Тя стана в 60-ата от общо 62 обиколки и след нея Фернандо остана на над 2 секунди зад Шумахер, който оттук до финала нямаше проблеми.

Още преди началото на състезанието Алонсо заяви, че ще е доволен и от второто място и в последните обиколки заложи на сигурното пилотиране, особено след като на два пъти едва не излетя от пистата.

Битката за третото място бе спечелена от Хуан Пабло Монтоя, който успя при спиранията в бокса и с по-високо темпо на пистата да се справи с Фелипе Маса.

Пети завърши другият пилот на Макларън Кими Райконе, следван от звездата на Уилямс Марк Уебър, а последната точка бе за Джанкарло Физикела, който остана осми.

Седмата позиция зае стартиралият от първа редица Дженсън Бътън, единственият пилот, който кара с три спирания в бокса от лидерите на колоната. Звездата на Хонда обаче загуби много време при едно от спиранията си заради проблем със смяната на една от гумите му и това го лиши от шанс за място на подиума.

В началото на състезанието Ферари промени леко стратегията на Михаел Шумахер заради колата на сигурността, която излезе начело на състезанието заради катастрофата на Юиджи Иде и Кристиан Алберс в първата обиколка.

Шуми направи малко по-късно първото си спиране в бокса и това му позволи в първата половина да натрупа аванс пред Алонсо, който обаче бе стопен от испанеца при атаката му в последните обиколки.

Миналата година Алонсо успя да удържи атаките на Михаел Шумахер в последните 13 обиколки в Гран при на Сан Марино и взе победата, сега двамата бяха с разменени роли и немецът записа първата си победа за 2006 г.

Крайно класиране в Гран при на Сан Марино - 62 обиколки, 305,609 км.

1. Михаел Шумахер, Ферари 1:31.06,486 ч.
2. Фернандо Алонсо, Рено +2,096 сек.
3. Хуан Пабло Монтоя, Макларън +15,868 сек.
4. Фелипе Маса, Ферари +17,096 сек.
5. Кими Райконен, Макларън +17,524 сек.
6. Марк Уебър, Уилямс +37,739 сек.
7. Дженсън Бътън, Хонда +39,635 сек.
8. Джанкарло Физикела, Рено +40,200 сек.

Класиране при пилотите след 4-ия кръг:

1 Алонсо 36 т.
2. М.Шумахер 21 т.
3. Райконен 18 т.
4. Монтоя 15 т.
5. Физикела 15 т.
6. Бътън 13 т.
7. Маса 9 т.
8. Р.Шумахер 7 т.
9. Уебър 6 т.
10.  Вилньов 5 т.

Класиране при конструкторите:

1. Рено 51 т.
2. Макларън 33 т.
3. Ферари 30 т.
4. Хонда 15 т.
5. БМВ-Заубер 10 т.
6. Уилямс 8 т.
7. Тойота 7 т.
8. Ред Бул 2 т.

http://topsport.bg/

 


Сходни връзки

Седма победа за Михаел Шумахер на “Имола” | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди