изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 09:59 EEST
ГИМНАЗИЯТА ПО ТУРИЗЪМ ЩЕ ПОЛУЧИ СРЕДСТВА ЗА РЕМОНТ И ОБОРУДВАНЕ    
ОбразованиеОбяви в Добрич министърът на образованието и науката Даниел Вълчев. Заедно с учениците той меси козунак. Преди това посети помощното училище "Любен Каравелов" в Каварна

Министърът на образованието и науката доц. Даниел Вълчев в края на миналата седмица посети Каварна и Добрич. В морския град, заедно с кмета Цонко Цонев, той откри новоизградена газова инсталация и нов компютърен кабинет в помощното училище "Любен Каравелов". За газификацията МОН е отпуснало 50 000 лева, а за компютрите се е погрижила община Каварна. Преди прерязването на двете ленти Даниел Вълчев и Цонко Цонев грабнаха метлите и се включиха в пролетното почистване на двора на училището. В учебното заведение има 132 деца от 1 до 10 клас. Образователният министър ги зарадва с икона, българското знаме, училищен звънец и различни други подаръци. "Здравейте, господин Министър, много се радвам, че сте тук. Поздрави от всички ученици от нашето училище" - бе написал на единия от компютрите 12-годишният Александър. По същия начин Д. Вълчев му отговори: "Благодаря. Да сте живи и здрави и много успехи".
След това министърът на образованието посети Професионалната гимназия по туризъм в Добрич, където първо участва в среща с преподавателите по проблемите на професионалното образование. В началото Д. Вълчев обяви, че училището ще получи средства за ремонт и оборудване. Парите са отпуснати по програма ФАР "Развитие на човешките ресурси и насърчаване на заетостта". Става дума за около 400 000 евро. Пред министъра учителите поставиха редица проблеми - относно провеждането на учебната практика, остарялата материална база, нуждата от посещаване на курсове за повишаване на квалификацията на преподавателите, учебното съдържание и т.н. "Едно професионално училище има бъдеще, когато има ясни потребители на професията, с която излизат децата" - заяви по време на срещата министър Вълчев и посочи като добра практика сътрудничеството между гимназията по туризъм и курортен комплекс Албена. Той коментира и идеята професионалните училища да преминат на общинско финансиране и заяви, че това би било правилна стъпка. По време на срещата стана дума и за идеята учителите да бъдат оценявани от учениците и родителите. "Не може да има професия, която да е напълно независима от обществените процеси" - заяви Д. Вълчев и добави, че, ако има нередност, тя трябва да бъде видяна. Коментирани бяха и отсъствията на учениците и учителите.
След това министър Вълчев замеси великденски козунак заедно с учениците от паралелката "Производство на хляб, хлебни и сладкарски изделия". Министърът облече бяла престилка и участва в целия технологичен процес, като към него се присъедини и кметът на Добрич Детелина Николова. Двамата месиха под вещото ръководство на преподавателя Росен Янев.
Накрая министър Вълчев посети СОУ "П.Р.Славейков" и участва в училищните инициативи, посветени на Великденските празници. Заедно с първокласници той украсява еднометрово яйце.
 


Сходни връзки

ГИМНАЗИЯТА ПО ТУРИЗЪМ ЩЕ ПОЛУЧИ СРЕДСТВА ЗА РЕМОНТ И ОБОРУДВАНЕ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.11 секунди