изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 07:14 EEST
СТАРТИРА БЕЗПЛАТНА ГОРЕЩА ЛИНИЯ ЗА КОНСУЛТАЦИИ НА ОНКОБОЛНИ    
НовиниВ дните преди Великден стартира безплатна гореща линия 080011202 за консултации на пациенти с онкологични заболявания от цялата страна, съобщиха от пресцентъра на БТК. Безплатният телефон е част от дългосрочната стратегия на Асоциация на пациентите с онкологични заболявания (АПОЗ) и се предоставя безвъзмездно от телекома за период от една година.

Инициативата се осъществява и с подкрепата и съдействието на Президента на Република България, г-н Георги Първанов. Международният женски клуб, който работи по инициативи за борба с рака на гърдата, също е партньор в благородното начинание. "Смятаме, че е повече от необходимо пациентите и техните близки да имат възможност безпрепятствено да се свързват с организацията, като им се предостави работеща 24-часова телефонна линия, която да се избира безплатно от всяка точка на България" - заяви Евгения Адърска - председател на АПОЗ. Тя е допълнила, че линията ще се обслужва от жени и мъже, членове на организацията, преживели онкологично заболяване и намиращи се в състояние на дълга ремисия. "По този начин ще улесним максимално достъпа до информация и ще дадем полезни съвети на пациентите с онкологични заболявания от цялата страна" - каза още Адърска.
Безплатна гореща линия 080011202 ще се обслужва от четири телефонни поста - два в София, един в Сливен, един в Пловдив, като обажданията към телефона са абсолютно безплатни за всички абонатни на БТК. Освен полезен съвет, всеки един гражданин може да сподели или да получи актуална информация за лекарства, лечебни заведения, да потърси и получи подкрепа и помощ както от пациенти, така и от специалисти.
Асоциация на пациентите с онкологични заболявания - АПОЗ и приятели, е учредена през месец април 2004 г. Създаването й е сериозна крачка в развитието на пациентското движение на онкологично болните именно поради ангажираността й към всички видове онкологични заболявания.
 


Сходни връзки

СТАРТИРА БЕЗПЛАТНА ГОРЕЩА ЛИНИЯ ЗА КОНСУЛТАЦИИ НА ОНКОБОЛНИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.10 секунди