изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-05-02 @ 03:37 EEST
СПОРТНО ОРИЕНТИРАНЕ: "ДОБРОТИЦА" СЕ ЗАВЪРНА С МЕДАЛ ОТ ТЪРГОВИЩЕ    
СпортЗа втора поредна година СКО "Добротица" участва в състезанията по ориентиране за национална купа "Великден" в Търговище.

Добричкият клуб се включи с деветима състезатели в два от трите старта, като и този път успя да вземе медал. Във всички групи имаше голяма конкуренция. Участваха повече от 400 състезатели от клубовете от цялата страна и 5 други държави: Швейцария, Сърбия и Черна гора, Македония, Турция и Англия.

Награждаването на победителите от първия и втория ден стана в спортната зала в центъра на Търговище и беше едно голямо шоу. За наша радост и добричкият отбор беше сред наградените. В групата при мъжете до 50 години с бронзов медал се окичи председателят на клуба Красимир Ненов.

На 24 април пък се проведе кръг от световната купа по ориентиране край село Момино в дълга дистанция. Беше много трудно след излелия се проливен дъжд предния ден. Маршрутите пресичаха дълбоки дерета, в които след дъжда течаха реки. Склоновете бяха мокри и хлъзгави. От добричкия клуб отбелязват, че голяма част от състезателите са се представили успешно. Ивелина Димитрова и Елона Георгиева от ХГ "Св.Св.Кирил и Методий" при момичетата до 14 години, Гергана Ненова при 18-годишните и Ивелина Радилова при 21-годишните донесоха първите точки за клуба. Похвално бе участието на Марияна Георгиева от ФСГ "В.Левски" и на Цветелина Колева от ПМГ "Иван Вазов", които се представиха много успешно в спринтовата дистанция.

Най-голяма полза от представянето на клуба на състезанията край Търговище имаме от възможността да представим град Добрич и да поканим повече състезатели да участват на 29 и 30.04.06 г. на организираните от СКО "Добротица" състезания за купа Добрич. Първият старт ще бъде в градския парк, като откриването на състезанията ще стане в 15,30 часа близо до входа на парка. Вторият старт ще бъде в 10 часа на 30 април в местността Ефеклията, южно от село Дончево. Канят се да вземат участие или да гледат всички добричлии и гости на града. Телефон за заявки 0889 43 42 41. НДТ

 


Сходни връзки

СПОРТНО ОРИЕНТИРАНЕ: "ДОБРОТИЦА" СЕ ЗАВЪРНА С МЕДАЛ ОТ ТЪРГОВИЩЕ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.11 секунди