изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 09:50 EEST
ВИСШИТЕ УПРАВЛЯВАЩИ ВЕЧЕ ЗАКОННО ЩЕ КРИЯТ ОТ МЕДИИТЕ, КОЛКО СА ЗАБОГАТЕЛИ - ЗАКОННО ИЛИ НЕЗАКОННО    
Парламент Николай Свинаров: Нивото на достъп до регистъра на имотите на висшите държавни служители беше защитено по нов и по-добър начин

София. Нивото на достъп до регистъра на имотите на висшите държавни служители беше защитено по нов и по-добър начин. Това заяви депутатът от НДСВ и председател на вътрешната комисия в парламента Николай Свинаров по повод Закона за публичност на имуществото на лица, заемащи висши държавни длъжности, приет на второ четене от прламента.
Ние разширихме достъпа до едни доста широки критерии, каза още Свинаров в кулоарите на парламента пред репортер на Агенция "Фокус"
По думите му наред с всичко останало, трябва да се пази нивото на защита на личните данни.
“Мисля, че законът е достатъчно балансиран, отлично изпълнява директивата на ЕС и е едно добро изменение”, категоричен бе депутатът.
Свинаров заяви още, че заради промените в закона депутатите ще трябва да попълват нови образци на декларации. Нивото на защита било по-добро, според Свинаров и няма да има “толкова добра възможност за изтичане на информация за личните данни покрай тези декларации”.
Данните от декларациите ще бъдат публикувани в интернет на сайта на Сметната палата. На въпрос дали ще могат да бъдат публикувани във вестници и други медии, Свинаров заяви, че след като ги има в интернет - “кого питате, мен или издателя си”.
“Има ги в интернет, това е свободен достъп, всеки може да ги публикува, където иска”, заяви Свинаров. Той обясни още, че от текстовете на декларациите няма да бъде скрито нищо. По думите на депутата новият образец вече е готов и по всяка вероятност Валери Димитров, председателят на Сметната палата, ще даде достъп на медиите до тези образци, за да се запознаят по-добре с тях и да им стане всичко по-ясно.
На въпрос дали носителят на тези данни трябва да дава съгласието си, за бъде даден достъп, Свинаров заяви, че даденият човек е приел вече факта с този закон, и ново ниво на допуск не е необходимо.
На въпрос каква е гаранцията, че данните, които се запишат в декларациите, ще бъдат истински, Свинаров отговори, че всеки, който подаде грешна информация, ще носи наказателна отговорност, която може да бъде и лишаване от свобода.
“Проверката за достоверност във връзка с тези декларации е една надлежна проверка, която се прави от членовете на Сметната палата и техните служители”, категоричен бе Свинаров.
Мария СТАЛЯНОВА
L
 


Сходни връзки

ВИСШИТЕ УПРАВЛЯВАЩИ ВЕЧЕ ЗАКОННО ЩЕ КРИЯТ ОТ МЕДИИТЕ, КОЛКО СА ЗАБОГАТЕЛИ - ЗАКОННО ИЛИ НЕЗАКОННО | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди