изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 15:01 EEST
FT: България остава за последната минута    
Европейски съюз
България може да бъде принудена да чака до последната минута, за да разбере дали може да се присъедини към ЕС следващата година. Брюксел е сериозно загрижен за ангажимента на страната да се справи с организираната престъпност и корупцията.


Това пише в статия на Джордж Паркър британският Файненшъл таймс, предаде БГНЕС. Единият от вариантите, които обмислял еврокомисарят по разширяването Оли Рен, за да засили натиска върху София и да получи резултати, е окончателната преценка за членството й да се отложи до есента, се посочва още в статията. Същият подход може да бъде приложен и към Румъния, която също се надява да се присъедини към ЕС на 1 януари 2007 г., но Оли Рен даде да ясно да се разбере, че България дава повече основания за безпокойство, допълва изданието. Вестникът припомня, че на 16 май Оли Рен трябва да представи доклада си за България и Румъния, в който се очаква той да оцени положително подготовката и на двете страни за присъединяване към ЕС. През последните седмици обаче той отправи силни предупреждения към България, че трябва да покаже прилагане на съдебната и полицейската реформа и в резултат да бъдат арестувани и осъдени престъпни босове. Според близки до Оли Рен европейски служители “привлекателна възможност“ би било условно отлагане на решението за членството на България за есента. Това би дало възможност на София да направи сериозни постъпки за справяне с организираната престъпност. Същевременно някои страни членки вероятно ще настояват България да се присъедини при всяко положение през 2007 г., а не да се чака до 2008 г.
 


Сходни връзки

FT: България остава за последната минута | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди