изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 07:57 EEST
В ПЧЕЛНИК НИКОЙ НЕ ГЛЕДАЛ ЖИВОТНИ, ЗАЩОТО ГИ... КРАДЕЛИ    
ОбществоТревогата си от престъпността на територията на община Добричка, въпреки че статистиката показва спад, изразиха съветниците по време на последното редовно заседание на ОбС в края на миналата седмица.

 На сесията бе внесена информация за работата на Второ РПУ-Добрич през 2005 г. по спазване на обществения ред и борбата с престъпността и закононарушенията на територията на общината, присъства и началникът на управлението кап. Иван Иванов. От информацията става ясно, че през м.г. на територията на Второ РПУ, обслужващо общините Добричка и Крушари, са регистрирани 712 престъпления, срещу 844 за предходната година. Разкриваемостта през 2004 г. е била 44,16 процента, през 2005 г. е 58, 86 на сто. Статистиката сочи още, че е намалял броят на кражбите от - 601 на 457. Хората, които са засегнати от кражби, въобще не ги засяга, че има занижение на регистрираните престъпления, коментира общинският съветник Стоян Тодоров. Той посочи, че в село Пчелник населението почти се е отказало да гледа животни - не останал двор  - непосетен, и къща -  необрана. Съветникът предположи, че има канал за такива кражби и допълни, че представителите на реда трябва сериозно да се замислят. Работата на полицаите трябвало да се насочи към вечерта. "След 1,2 часа след полунощ циганските коли не спират. Защо трябва после да се издирват крадците, като могат да се засичат веднъж седмично или пък два пъти на месец?" - попита Стоян Тодоров. Общинският съветник Дико Иванов също подчерта, че превенцията е недостатъчна. Димчо Маринов пък предложи да се обърне повече внимание на икономическата престъпност, като източването на кооперациите, например. Той разказа, че при него имало сигнали, че кметове използвали служители на МВР за саморазправа със свои опоненти. Димчо Маринов допълни, че ще провери сигналите и изрази надежда да не се окажат верни. Началникът на Второ РПУ кап. Иванов сподели пред съветниците, че управлението е най-голямото по територия в България, а е с най-малък щат. Пътната мрежа била 570 км и полицейските служители били затруднени да са навсякъде по всяко време. Общинският съветник Илко Миланов постави на разискване въпроса какви са начините и възможностите на територията на общината да бъдат изградени няколко полицейски участъка. Кметът Петко Петков сподели, че преди месец и половина е направил предложение за разкриване на участък в с. Карапелит до министъра на вътрешните работи Румен Петков.
На сесията вчера ОбС прие информация за подготовката и провеждането на празника на община Добричка и фолклорния събор "Песни и танци от слънчева Добруджа". Утвърдена бе предложената от кмета на общината план-сметка, която предвижда за фолклорния събор да бъдат изразходвани 35 000 лева. Съветниците гласуваха и финансови средства за провеждането на конкурс за написване на химн на община Добричка. Утвърдена бе комисия за удостояване с почетни знаци и награди на общината.
На заседанието съветниците гласуваха - с 12 гласа "за", 3 - "против", и 4 - "въздържал се", закриването на Полудневната детска градина в с. Козлодуйци. Причината била, че полудневната форма на занимание на децата не устройвала родителите и те предпочитали да посещават целодневната детска градина в с. Смолница. На сесията съветниците се запознаха с информации за състоянието на пожарната безопасност в общината и за недвижимото имущество общинска собственост в и извън регулация в селата. Съветниците утвърдиха пазарни цени при продажба на недвижими имоти в землищата на шест села. Както НДТ писа, на предната сесия бе гласувано да започне продажбата на около 1000 декара общинска земя във Владимирово, Стожер, Дебрене, Одърци, Батово, Славеево и Прилеп. Това ще става на търг с явно наддаване. Ако продажбата бъде осъществена по определените от ОбС цени, в общинската хазна ще влязат малко над 4 млн.лв. НДТ

 


Сходни връзки

В ПЧЕЛНИК НИКОЙ НЕ ГЛЕДАЛ ЖИВОТНИ, ЗАЩОТО ГИ... КРАДЕЛИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди