изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 07:50 EEST
ЯСЕН ПЕНЧЕВ НЯМА ПЪРВИТЕ СЕДЕМ ГОДИНИ В ПОЛИТИКАТА    
Новини

Това заяви в интервю за вестник "Нова добруджанска трибуна" министърът на земеделието и горите Нихат КАБИЛ и добави още, че според него депутатът Ясен Пенчев от групата на БСП е червен комисар



- Г-н Кабил, има ли напрежение между коалиционните партньори ДПС и БСП в област Добрич?

- Нима няма? Кой беше против областният управител на Добрич да е от ДПС? Кой на местно ниво, без да се уведомят коалиционните партньори, смени ръководителите на РДВР и "ВиК"? Кой подклаждаше изключително етническо напрежение на частичните избори в Крушари и обиди нашите свещеници? За чия сметка бяха фалшифицирани изборите за кмет в Крушари?
Ясен Пенчев е човекът, който ме оплюва без никаква причина навсякъде. Имахме принципно споразумение и договор относно изборите в Крушари - кметът да е от БСП, а зам.-кметът - от ДПС. Какво стана? Веднага след избора на кмет от БСП бе уволнен началникът на "ВиК" - район Крушари, който беше нашият кандидат за кмет на общината. Защо Ясен Пенчев ме обвинява, че ръководя земеделието по ориенталски начин? Държа да отбележа, че ние сме тръгнали към Европейския съюз, а не към Съветския съюз и кадруването на такива червени комисари, като Ясен Пенчев, нямат място. Ясен Пенчев няма първите 7 години в политиката. Не съм го предизвиквал с нищо, а той не спира да ме оплюва в регионални и централни медии. Досега не ме е потърсил не като министър, а дори като колега-депутат, защото аз съм народен представител от Добрич, за който гласуваха 14 056 души. В чисто човешки план ми се изчерпа търпението. Ние не сме опозиционни една на друга партии, ние сме коалиционни партньори. Това означава човек да има коалиционна култура и най-вече коалиционна дисциплина. Бих искал да попитам, след като областният управител на Добрич се казва Динчер, а не Димитър, например, и този човек е представител на министър-председателя, значи ли, че той управлява ориенталски Добрич? Защо така тихомълком, без да ни уведомят, дори на чаша кафе, смениха и директора на Агенцията по приходите в Добрич? За мен това е липса на политическо възпитание.

- В последните два-три дни в публичното пространство нашумя програма САПАРД и твърденията за източени пари. Два от случаите са в Добрич, според изнесената информация. Можете ли да кажете нещо повече по тези два случая и наистина ли са два?

- Първото, което искам да заявя, е, че по САПАРД не може да има злоупотреби. В случая става дума за опити за измама. След проведената ми вчера /б.а. - във вторник/ среща с министъра на вътрешните работи Петков, разполагам с класифицирана информация, която не мога да оповестя. Това, което мога да кажа, е, че има в Добрич такива случаи. Първият е следствено дело от 2005 г., което е образувано от органите на реда по сигнал на нашите служители, на които са били предоставени данъчни фактури, но им е отказано плащане, а вторият е по следствено дело от 2004 г., където също имаше предоставени документи с невярно съдържание и бе отказано плащане. Не бива да ни се пречи да работим. Единственият интерес, който има МЗГ, е да финализира всичко, което е започнато. Днес Министерски съвет взе решение да внесе в НС за ратификация финансовото споразумение за 2005 г. по САПАРД, което е на стойност над 70 млн. евро. Важно е още да се знае, че програма САПАРД е най-успешната програма, като по нея са одобрени проекти за над 1.5 млрд. лв. Субсидиите, които са отпуснати, са над 700 млн. лв., платени са 1400 проекта. Нашият сектор - селското стопанство, има износ всяка година на стойност 1 млрд. долара и внос 700-800 млн. долара, което само по себе си показва размера на нетния ни принос. Опити за измама има, но затова са контролните органи в държавата.

- Ще има ли назначения скоро на ръководните овакантени места в местните структури на ДФ "Земеделие" и областна дирекция "Земеделие и гори"?

- Знам кой е човекът, който подклажда напрежение, но смятам да сложа на това безобразие край. Аз съм човекът, който носи отговорността. И държа да имам последното мнение, защото аз съм министърът. Ще има назначения на двата поста в Добрич и то съвсем скоро.

 


Сходни връзки

ЯСЕН ПЕНЧЕВ НЯМА ПЪРВИТЕ СЕДЕМ ГОДИНИ В ПОЛИТИКАТА | 3 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
ЯСЕН ПЕНЧЕВ НЯМА ПЪРВИТЕ СЕДЕМ ГОДИНИ В ПОЛИТИКАТА
Автор: Anonymous да 2006-05-05 @ 13:35 EEST
aferim ma66allah, kabil4o,izu4i se i ti-mnogo wze da gi razbira6 -daj edin banket ,dokaraj edna balerina ot Orienthaus ot Istanbul i muzikata da swiri 
ЯСЕН ПЕНЧЕВ НЯМА ПЪРВИТЕ СЕДЕМ ГОДИНИ В ПОЛИТИКАТА
Автор: Anonymous да 2006-05-07 @ 10:19 EEST

От фес толкова,че и за Европа ще ми говори,ами мангалите си какво ще

ги прави?

ЯСЕН ПЕНЧЕВ НЯМА ПЪРВИТЕ СЕДЕМ ГОДИНИ В ПОЛИТИКАТА
Автор: Anonymous да 2006-05-07 @ 11:43 EEST

Ами Ясен нали е от тях, нали заедно управляват?  Или като взеха властта, сега бягат от ДПС, защото на червените няма да им стигне времето да доокрадат държавата.


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди