изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-05-08 @ 09:36 EEST
ДЕЦА ОТ С. ПОБЕДА - ПЪРВЕНЦИ В НАЦИОНАЛНО СЪСТЕЗАНИЕ ЗА АПРИЛСКОТО ВЪСТАНИЕ    
ОбществоПетима четвъртокласници от ОУ "Добри Войников" в добричкото село Победа спечелиха първо място в националното състезание по повод 130-годишнината от Априлското въстание "Земя на дедите ни, бъди благословена".

Състезанието се проведе в края на месец април в София. Познанията си за Априлското въстание показаха Димитър Галинов, Пламен Иванов, Стойна Иванова, Мирослав Димитров и Северина Росенова от с. Победа. За отличното им представяне са допринесли учителят по история в училището Иванка Сапунджиева и класният им ръководител Йорданка Ангелова.
В националното състезание се представиха над 20 отбора, разказа за НДТ Иванка Сапунджиева. Надпреварата е протекла в три кръга. В първия, след жребий, децата са разпознавали възрожденски деец и са разказвали за делото му. Четвъртокласниците от с. Победа са говорили за Васил Априлов. "Отговорът им бе много изчерпателен, имаха много допълнителна информация - разказа Иванка Сапунджиева. - Журито даде висока оценка на добрата им подготовка и работата в екип." Във втория кръг участниците в състезанието са говорили за възрожденски деец от родното им място. Децата от Победа са разказали за родното си училище, което е на 157 години и за неговия основател поп Паскал. Те са представили това с табло със снимки - на старата и новата сграда на учебното заведение, на бивши учители и ученици, на надгробната плоча на поп Паскал в селото. В третия кръг децата са решавали ребус на възрожденска тематика. Представители на журито са подчертали, че учениците от Победа са се отличили сред останалите със своята подготовка.
За областното състезание, посветено на 130-годишнината от Априлското въстание, подготвихме два отбора от училището, разказа Иванка Сапунджиева. Другият отбор - във възрастова група от 5 до 8 клас, е заел второ място. НДТ

 


Сходни връзки

ДЕЦА ОТ С. ПОБЕДА - ПЪРВЕНЦИ В НАЦИОНАЛНО СЪСТЕЗАНИЕ ЗА АПРИЛСКОТО ВЪСТАНИЕ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди