изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 22:59 EEST
"НДСВ ще поиска преразглеждане на отношенията в коалицията, ако България получи сериозни критики от ЕК"    
Политика

Депутатът от НДСВ Христина Христова коментира,че много от обещанията, дадени от БСП, не е възможно да бъдат изпълнени, защото са раздадени изключително лековато. Христина Христова упрекна министъра на труда и социалната политика Емилия Масларова, че не е предоставила разчети за средствата за увеличаването на пенсиите от 1 юли.



За първи път представител на НДСВ призна, че негативни оценки в доклада на Европейската комисия от 16 май кабинетът на всяка цена трябва да бъде реформиран. В ефира на телевизия „Европа“ депутатът Христина Христова заяви, че определени условности все още има шанс България да бъде приета на 1.01.2007 г., но се иска сериозна работа.

В качеството си на бивш социален министър Христина Христова заяви, че НДСВ все още не са получили разчети откъде например ще се намерят средства за увеличение на пенсиите с малко повече от 20 % от 1 юли тази година. Тя уточни, че има уверение от социалния министър Емилия Масларова, че докрая на годината ще бъде уреден законодателно и въпросът с пенсионната система. Според жълтия европейски наблюдател обаче това по никакъв начин няма да разреши натрупаните проблеми и няма да спомогне за увеличаването на ниските пенсии.

По-рано и Владимир Дончев намекна, че НДСВ не приема формулата 3:5:8.

Президентът Първанов също разкритикува социалната политика на кабинета.

http://news.bulgarianpost.com

 


Сходни връзки

"НДСВ ще поиска преразглеждане на отношенията в коалицията, ако България получи сериозни критики от ЕК" | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.16 секунди