изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 00:35 EEST
ЗВЕЗДИ НА СВЕТОВНАТА МУЗИКА ПЯХА И СВИРИХА ЗА КАВАРНА    
НовиниОт Каварна тръгна и националното турне на в. "24 часа". Тук заби и световната банда „Michael Schenker group"

В рамките почти на седмица бяха тържествата по повод деня на град Каварна - 6 май, Гергьовден. От 2 до 5 май каварненци и гости на града имаха възможност да видят на живо изпълненията на множество звезди от световна величина. Начало на богатата програма по повод деня на крайморския град поставиха със своите изпълнения  „Александровски ансамбъл на Червената армия", ансамбъл „Българе", Тони Димитрова и група „Г.Р.А.С.", Б.Т.Р., „Сигнал", Стенли и Кембъла. Ден пред Гергьовден от Каварна тръгна и националното турне на националния ежедневник "24 часа".
Кулминацията на празненствата бе самият празник на града  6 май - Гергьовден. Преди обяд тържествената програма бе с участието на ансамбъл „Бизоне", Цецо Елвиса, Васко Кръпката и група „Каскадьори", и оркестър „Ъндърграунд-Салиевич". Вечерта завърши с рок концерт на „Michael Schenker group". На нарочна пресконференция пред журналисти Майкъл Шенкер заяви, че Каварна е третият град от световното турне на групата "Майкъл Шенкер груп", което е предприето по повод 25-ата годишнина на бандата. Майкъл, който е основател на друга много популярна група - "Скорпионс", разкри още, че възнамерява да издаде албум съвместно с брат си Рудолф, който продължава да е фронт мен на "Скорпионс". Легендарният рокаджия заяви още, че подготвя албум на своята група "Приказки за рока", който според него е най-хубавият, издаден от групата за 25-годишната си история. Бандата на Майкъл ще се включи в рок-концерта "Чудесата на рока", който ще кандидатства за рекордите на Гинес и ще се проведе във Варна на 5 август, каза още рок-динозавърът.
Гости на празника на Каварна бяха генералният консул на Полша във Варна Виеслав Новицки, кметът на Видин д-р Иван Ценов, кметът на Зайчар Божко Ничич, Иван Глигоров от Българския културно-информационен център в Босилеград, кметът на сръбския град Димитровград - д-р Веселин Величков, Волфганг Клингер - мениджър от музикалната агенция "Rock and more", депутати и кметове от Добричка област. Получиха се много поздравителни адреси. Сред гостите ден преди тържествата бе и президентът Георги Първанов.
Традиционно бе разиграна гергьовденска томбола. Наградите - предметни и парични, както всяка година бяха осигурени от спонсори, а най-големият приз по традиция бе гергьовско агне.
 


Сходни връзки

ЗВЕЗДИ НА СВЕТОВНАТА МУЗИКА ПЯХА И СВИРИХА ЗА КАВАРНА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.15 секунди