изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 08:23 EEST
МАЙКА УБИЛА ДЕТЕТО СИ, ЗАЩОТО НЕ СЕ НАСПИВАЛА    
Ред и сигурност На 4 години затвор при първоначален общ затворнически режим бе осъдена 31-годишната Мария Минкова Георгиева от Добрич. Петчленен съдебен състав, председателстван от съдия Енчо Енчев, я призна за виновна в това, че на 10 февруари 2005 година умишлено е умъртвила двуседмичния си син Мартин.

 Делото приключи за по-малко от 60 минути. То се гледа при условия на съкратено съдебно следствие, съгласно член 371, т. 2 от НПК. В предварителното изслушване подсъдимата призна всички факти и доказателства, събрани в досъдебното производство. Съгласно това вчера в съдебната зала не бяха разпитани повиканите свидетели. 

Мария Минкова бе облечена със син екип, кафява блуза и тънка синя грейка. Беше с черни мрежести обувки. Веднага щом погледна съпруга си, неговите и своите родители, се разплака. Опита се да избърши сълзите си, но белезниците й пречеха. Мария направи пълни самопризнания и показа, че се разкайва за стореното. Тя се различаваше от другите престъпници с това, че не търсеше вратички в закона, за да се изкара невинна. По лицето й личеше, че тя сама се е самонаказала и е осъзнала какво е сторила.

"За съжаление, времето не може да бъде върнато, за да се поправи грешката", казаха нейните родители пред репортер на НДТ.

"Не искам да я виждам повече. Достатъчно ми разби живота, като сложи край на живота на дългоочакваната ни рожба", категоричен пред нашата медия бе съпругът й Симеон Тодоров Николов. Той не е ходил при жена си на свиждане в затвора в Сливен и няма намерение да прави това. Симеон няма да предяви и граждански иск. "Присъдата е справедлива. На този етап не знам дали ще обжалваме", заяви адвокат Емилия Стоева.

Припомняме, че на 10 февруари миналата година подсъдимата е умъртвила бебето си с удари с 80-сантиметрова дървена летва, защото то не преставало да плаче. Бебето починало следствие на тежка черепно–мозъчна травма, контузии на главния мозък и размачкване на мозъка. Тройно съдебно психиатрична и психологична експертиза показа, че Минкова е вменяема, но е с ниско интелектуално развитие. Трудно се доверявала и говорела само с най-близките си хора. При първата си среща с адвокат Стоева плакала 2 часа. Завършила е 8 клас и е работила като озеленителка в село Владимирово. 

"Детето рядко плачеше, но не се наспивах" сподели пред съда 31-годишната жена. Тя не можа да обясни как точно се е стигнало да трагичния инцидент. Последните й думи бяха: "Искам да се върна при майка си и баща си".

На осн. чл. 309 от НПК магистратите от Окръжния съд потвърдиха наложената на Мария Минкова мярка за неотклонение "Задържане под стража" до влизане на присъдата в сила. Определението подлежи на обжалване и протест пред ВАС в седем дни срок от вчера. НДТ

 

 


Сходни връзки

МАЙКА УБИЛА ДЕТЕТО СИ, ЗАЩОТО НЕ СЕ НАСПИВАЛА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди