изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 16:50 EEST
МАРИЯ НИКОЛАЕВА ОТ ЕГ ОГЛАВИ ИНСПЕКТОРАТА ПО ОБРАЗОВАНИЕ    
ОбразованиеДесетокласничката възнамерява да кандидатства медицина, но сподели, че шефското място в РИО много й е харесало


Във вчерашния Ден на ученическото самоуправление Мария Николаева от 10 "е" клас на Езиковата гимназия в Добрич стана началник на Регионалния инспекторат по образование. Момичето бе единственият кандидат за шефското място, сред общо 20-те ученици, които пожелаха да работят в РИО. "Постът на началника ме привлече с това, че е много отговорен" - сподели Мария и добави, че с изненада разбрала как трябва да отговаря за над стоте учебни заведения в осемте общини на Добричка област. Още сутринта десетокласничката се запознала с колектива и с ангажиментите, които ще има през целия работен ден. "Столът е доста горещ" - заяви още в предиобедните часове Мария Николаева, която в качеството си на началник на РИО посети инициативите на община Генерал Тошево по повод 9 май. Оказало се, че до 17 ч. трябва да се свършат доста неща. "Чувствам се много добре" - сподели момичето и добави, че е добър, а не строг началник. Попитана, ако един ден наистина стане началник, какво би променила, Мария отговори: "На мен ми се вижда, че всичко е наред".
Мария Николаева възнамерява да кандидатства медицина. След като вчера влезе в ролята на началник на Инспектората по образование, сподели, че и този пост я привлича. Тя обаче няма намерение да се отказва от медицината и вече е започнала да се подготвя за бъдещото кандидатстване.
"Имам й доверие" - каза от своя страна истинският началник на инспектората Рина Иванова. Тя посочи, че целта на инициативата е да се покажат на младите хора хубавите и важните неща от работата в образователната сфера, а не напрежението и неприятностите.
 


Сходни връзки

МАРИЯ НИКОЛАЕВА ОТ ЕГ ОГЛАВИ ИНСПЕКТОРАТА ПО ОБРАЗОВАНИЕ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди