изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 11:59 EEST
Докладът на Европейската комисия на 16 май ще бъде “много остър”, заяви Вивиан Рединг    
Европейски съюзМадрид. Европейският комисар по въпросите на информационното общество Вивиан Рединг предупреди днес, че докладът на Европейската комисия за България и Румъния, който ще бъде оповестен на 16 май, ще бъде “много остър”, предаде АФП.


Рединг посочи за агенция Еуропа Прес, че комисарят по разширяването Оли Рен не е “много доволен” и докладът, който ще представи в Комисията на 16 май за напредъка на двете страни ще бъде “много остър” и няма да е никак “приятен”.
Вивиан Рединг допълни, че въпросът за способността на ЕС за приемане на нови страни-членки вече не е табу и че ЕС се подготвя да “започне този дебат както със страните-членки, така и с гражданите” на съюза. Комисията показа, че “няма да бъде отстъпчива” в тази област, прекратявайки миналата седмица преговорите със Сърбия и Черна гора заради факта, че Белград не спази срока за задържането на обвинения за военни престъпления бивш командващ босненските сръбски сили ген. Ратко Младич.
“Европа не може да се разширява безкрайно”, заяви Рединг. В бъдеще “не трябва само да се гледа дали новата страна е способна да влезе в ЕС, но също така трябва да се запитаме дали самите ние сме способни да приемаме нови държави”, завърши тя. http://www.focus-news.net
 


Сходни връзки

Докладът на Европейската комисия на 16 май ще бъде “много остър”, заяви Вивиан Рединг | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди