изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 15:42 EEST
"АЛЕКСИЯ" СТАРТИРА СЪСТЕЗАТЕЛНАТА СИ ДЕЙНОСТ    
КултураПрез юни школата ще представи спектакъла "Вълшебната книга" с участието на 200 деца

Състезателната си дейност за 2006 г. стартира школата за съвременни танци "Алексия". Първото участие ще бъде в събота и неделя на Осмия национален фестивал-конкурс по съвременни и характерни танци в Бургас, каза за НДТ Севдалина Мавродиева-Нейкова, която е ръководител и хореограф на състава. "Алексия" ще участва с 85 деца и 18 танца в категориите за сола, дуети и групи, и в двата раздела - съвременни и характерни танци. С. Мавродиева-Нейкова припомни, че миналата година школата се върна от същия фестивал със седем първи награди. На 3 и 4 юни "Алексия" ще участва в шампионат-квалификация в София за предстоящото световно първенство в германския град Риза. Съставът ще се състезава с над 15 танца.
С миниспектакъл в центъра на Добрич школата за съвременни танци "Алексия" ще открие парада по повод 24 май - Ден на славянската писменост и на българската просвета и култура. В миниспектакъла ще участват 90 деца, каза още С.Мавродиева-Нейкова. На 16 юни пък "Алексия" ще представи танцовия спектакъл "Вълшебната книга" с участието на 200 изпълнители.

 


Сходни връзки

"АЛЕКСИЯ" СТАРТИРА СЪСТЕЗАТЕЛНАТА СИ ДЕЙНОСТ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди