изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 08:25 EEST
ГЕРБ и фондация “Ханс Зайдел” ще подпишат меморандум за сътрудничество    
ПолитикаСофия. Ще подпишем с ГЕРБ меморандум за сътрудничество. Ще си взаимодействаме в областта на европейската интеграция, укрепването и развитието на гражданските организации и укрепването на институциите.

Това заяви Райнер Геперт, директор на Института за международни срещи и сътрудничество на фондация “Ханс Зайдел”, след срещата си със столичния кмет Бойко Борисов и представителите на регионалните клубове на ГЕРБ от страната, предаде репортер на Агенция “Фокус”.
“Обсъдихме различни мероприятия за подпомагане и квалификация в областта на икономиката”, посочи Геперт и уточни, че става дума за икономика със социална насоченост.
Други сфери, в които “Ханс Зайдел” и ГЕРБ ще си взаимодействат са: редът и сигурността, децентрализацията и комуналното самоуправление, допълни Райнер Геперт.
Кметът на София Бойко Борисов заяви, че от фондация “Ханс Зейдел” ще подпомогнат ГЕРБ с подготовка на кадри и с предоставяне на експерти за изработване на икономическа програма.
“Спряхме се точно на тези хора, защото като население и размер са точно колкото нас. Това са така наречените “селяни” на Германия. В момента те дават 37% от брутния продукт на Германия и са най-мощната икономическа провинция на Германия”, каза Бойко Борисов.
С програмата, която ще изготвим искаме да достигнем нивото на Бавария, допълни столичния кмет.
ГЕРБ ще работи за икономическа програма, която да гарантира социални придобивки, след свършена работа и висока производителност на труда. Тогава ще сме готови и за партия, каза още Бойко Борисов.
Маргарита КОЛЕВА

http://www.focus-news.net/

 


Сходни връзки

ГЕРБ и фондация “Ханс Зайдел” ще подпишат меморандум за сътрудничество | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди