изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 06:43 EEST
Нумизматичните клубове ще съдят полицията за иззети антики    
НовиниПловдив. Нумизматите изразиха своя протест от незаконната, според тях, полицейска акция, проведена на 7 май тази година. Това стана по време на пресконференция по повод годишнина от създаването на Пловдивското нумизматично дружество, предаде репортер на Агенция “Фокус”.

В акцията от колекционерите бяха иззети 367 антични предмета и 226 антични монети. Според пловдивския общински съветник Димитър Костов, предметите са иззети с непрофесионално оформен протокол за доброволно предаване, а акцията е извършена без да се покаже прокурорско или съдебно разрешение. Ръководството и членовете на събралите се нумизматични клубове смятат да търсят правата си по съдебен ред и да върнат липсващите в колекциите си експонати.
По време на срещата беше показана колекция „Филипополис”, която се състои от старинни предмети, монети, ордени и медали. На срещата присъстваше Георги Хараламбиев, председател на Съюза на нумизматичните дружества в България, който награди със златни значки председателя на Пловдивското нумизматично дружество Петър Неделев, управителя на дружеството – Веселин Иванов и члена на Пловдивския клуб – общинския съветник Димитър Костов.
Петър ПЕШЕВ
 


Сходни връзки

Нумизматичните клубове ще съдят полицията за иззети антики | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди