изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 05:50 EEST
КАВАРНА И НАВОДАРИ ПОДГОТВЯТ СЪВМЕСТЕН ПРОЕКТ    
НовиниВ края на миналата седмица в град Наводари, окръг Констанца, бе подписан договор между община Каварна и румънския град за партньорство по проект, с който двете общини ще кандидатстват по Програма за трансгранично сътрудничество между България и Румъния, каза зам.-кметът на крайморската община Митко Недев, подписал договора. Основната цел на проекта е взаимно опознаване на двата града в културно-историческото им наследство, представянето им пред туристи и гости.

В проекта е залегнало част от това представяне да стане и чрез иновативна форма - провеждането на ежегоден демонстративен панаир /фестивал/. Другите цели, които са си поставили двете общини на база подписания вече договор, е организиране на семинари в Наводари и Каварна по взаимни проучвания на историческото и културното наследство на побратимените градове, организиране на уъркшоп за представяне на автентична историческа действителност. Предвидено е още да се организира демонстративен фестивал в Каварна за представяне на дейностите по проекта и неговите резултати пред широката общественост на двата града. Проектът ще бъде финансиран от Европейския съюз по Програмата за малки проекти за трансгранично сътрудничество между България и Румъния. Той ще бъде представен до 7 юни, като се очаква средствата да бъдат отпуснати до септември, за да се започне пряката подготовка и работа по осъществяването му. Семинарите в Наводари и Каварна, както и демонстративния панаир, ще се проведат през лятото на 2007 г.
 


Сходни връзки

КАВАРНА И НАВОДАРИ ПОДГОТВЯТ СЪВМЕСТЕН ПРОЕКТ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 1.17 секунди