изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 12:16 EEST
Добричката “Атака” отиде в ГЕРБ (ОБЗОР)    
НовиниДобрич. След проведени срещи, всички общински структури на Политическа партия “Атака” от област Добрич се разпускат и преминават в ГЕРБ. Това съобщи досегашният областен координатор на “Атака” – Добрич - Радостин Мирков. “Решението ни е по убеждение и не подлежи на промяна. Причините за него са комплексни”, заяви Мирков.


Председателите на общинските структури на “Атака” в Добрич, Балчик, Каварна, Тервел, Генерал Тошево, Крушари и Шабла са единодушни в решението си да преминат в ГЕРБ, допълни Мирков.
Решението на седемте местни структури на област Добрич идва след като на 12 май, петък, Управителният съвет на каварненската “Атака”, начело с председателя й Ивайло Иванов, първи реши да се саморазпусне и да премине към ГЕРБ.
Лидерът на “Атака” Волен Сидеров обяви, че това е лъжа. Пред “Фокус” Сидеров каза, че общинският координатор на “Атака” от Добрич Георги Ангелов не е преминавал към ГЕРБ. И лично предостави мобилния телефон на Ангелов, който потвърди пред “Фокус”: Не съм се подписвал под декларация, според която преминавам в ГЕРБ. Аз лично оставам с Волен Сидеров.
Колегата му от каварненската “Атака” Ивайло Иванов обаче обяви, че върху Ангелов е оказан “натиск отгоре” и затова е променил решението си.
Същото заяви и Радостин Мирков, досегашният областен координатор на “Атака” за Добрич. “Имам такава информация, че от централата на “Атака” в София са опитали да окажат натиск върху някои общински координатори в област Добрич, които заявиха, че преминават към ГЕРБ” - каза пред “Фокус” Радостин Мирков. “Най-вероятно е така и върху Георги Ангелов от Добрич е оказан натиск, за да твърди, че не е подписвал декларацията. Имам информация, че е оказван натиск и върху координаторите от Балчик, от Шабла, всъщност – почти върху всички. Но те са категорични, че държат на решението си да преминат към ГЕРБ”.
По думите на Мирков – “Георги Ангелов от Добрич, като се е поддал на натиск, това си остава за негова сметка. Не можем да направим нищо, когато един човек веднъж си е дал съгласието, после си го оттегля. Това си е негово право. Явно е, че ръководството им оказва натиск, или ги заплашва. Ангелов не искаше да дава подробности, само ми каза – аз се съгласих, но сега вече не съм съгласен. Защото не знам как ще ме гледат хората и т.н.”
Ситуацията с разпадането на “Атака” от Добрич Павел Чернев определи с една единствена дума: “Погром!”.
 


Сходни връзки

Добричката “Атака” отиде в ГЕРБ (ОБЗОР) | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.05 секунди