изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-05-08 @ 17:30 EEST
С БЛАГОДАРСТВЕН МОЛЕБЕН ЩЕ ЗАПОЧНАТ ПРОЯВИТЕ НА 24 МАЙ    
КултураОбщина Добрич е предвидила богата програма за отбелязване в нашия град на 24 май - Деня на славянската писменост и на българската просвета и култура.

На 22 май е предвиден тържествен концерт. В него ще участват Български камерен оркестър-Добрич, проф. Жени Захариева /пиано/, Ганчо Ганчев /цигулка, ученик от НУИ "Добри Христов"-Варна/, Мария Филипова /орган/ и сборен хоров състав. Диригент ще бъде Димитър Караминков. Концертът е от 18 ч. в зала "Добрич".
На самия 24 май проявите ще започнат с благодарствен молебен от 9 ч. в храм "Свети Георги". Час по-късно са празничното шествие на дейците на образованието и културата и художествена програма с участието на Професионалният фолклорен ансамбъл "Добруджа". Възпитаници на целодневни детски градини ще изнесат концерт от 11 ч. пред дом-паметника "Йордан Йовков". В същия час на Младежката площадка ще започне фолклорен концерт с участието на ансамбъл "Добротица" при младежкия дом, ДТА "Зорница" при ОУ "Панайот Волов" и ансамбъл "Сборенка" при СОУ "Св. Климент Охридски". В 16 ч. на същото място ще се извие празнично хоро с оркестър "Добруджански авлиги" и самодейци от клубовете на пенсионера "Калинка Вълчева" и "Отец Паисий". ДТС "Добруджа", поп-рок изпълнители от младежкия дом и СОУ "Св. Климент Охридски" ще изнесат празничен концерт от 18 ч. на пл. "Свобода".
Традиционният събор на Добрич ще бъде от 9 до 19 ч. в градския парк "Свети Георги", където ще има търговски базари и атракционни кътове. През деня ще има също празничен базар на книги и картини - пред храм "Свети Георги".
 


Сходни връзки

С БЛАГОДАРСТВЕН МОЛЕБЕН ЩЕ ЗАПОЧНАТ ПРОЯВИТЕ НА 24 МАЙ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди