изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 01:57 EEST
"НА ДОБЪР ЧАС НА ФИЛИАЛА НА ШУМЕНСКИЯ УНИВЕРСИТЕТ В ДОБРИЧ"    
Образованиепожела миналата вечер народният представител Николай Камов. Той бе сред гостите на тържествената вечер в рамките на "Епископ Константиновите дни"

"България има чисто злато - най-висока проба, и диаманти. Вие шлифовате нашите български диаманти - хората. В този смисъл България е много богата". Това са думи на народния представител Николай Камов, които той отправи към преподаватели, студенти и гости по време на тържествената вечер на Колеж-Добрич, към Шуменския университет "Епископ Константин Преславски". Всъщност на приятното събитие представители на ръководството на висшето учебно заведение, на община Добрич, студентите и т.н., заявиха своята категорична подкрепа за едно прекрасно начинание - преобразуването на Колеж-Добрич, във филиал на Шуменския университет. "На добър час на филиала на Шуменския университет в Добрич" - заяви Н. Камов. Тържествената вечер се състоя в уютната обстановка на ресторант "Добруджа".
Категорично бе мнението, че добричкият колеж утвърждава и издига нивото на нашия град и това трябва да продължи и занапред. В своето слово директорът на колежа доц. Славка Славова изтъкна, че учебното заведение дава на своите студенти модерно европейско образование. Тя заяви, че де факто филиал на Шуменския университет в Добрич има от повече от 20 години, а сега въпросът е това да стане де юре.
Разбира се, всеки от гостите, освен че заяви своята подкрепа за филиала, даде и конкретно обещание. Поетите ангажименти бяха свързани с продължаването обучението на студентите в определени специалности в по-висока образователна степен, тяхната бъдеща реализация и т.н. Представител на Добруджанския земеделски институт, например, заяви, че производствено-лабораторната база на института може да бъде в полза на студентите от съответните специалности. Стана ясно също, че за пръв път в България тук ще се открие нова специалност - "Начална училищна педагогика и информационни технологии".
"Аз не се съмнявам в това, което би трябвало да се случи. Общината е съпричастна. Ние го правим за вас, нашите студенти. Община Добрич е зад университета и филиала" - заяви Нейчо Нейчев, който оглавява отдел "Образование".
Начинанието на колежа получи и медийна подкрепа в лицето на в. "Нова добруджанска трибуна". "В случая става дума за бъдещето на Добрич. Тук се кове нашето бъдеще - това сте всички вие, прекрасни млади хора. Ние просто заслужаваме филиала на Шуменския университет" - заяви управителят на вестника Сабина Дукова. 
Емоциите на тържествената вечер определено бяха оптимистични. Още повече, че зад хубавата идея стоят амбицирани хора, които са решили да не щадят усилия и филиалът да стане факт. И всичко това - в името на младите хора.
Предстоят още прояви в 13-ото издание на "Епископ Константиновите дни". От 13 ч. днес първокурсници от специалностите "Фермерство" и "Аграрна икономика" ще участват в колежанска спартакиада.
 


Сходни връзки

"НА ДОБЪР ЧАС НА ФИЛИАЛА НА ШУМЕНСКИЯ УНИВЕРСИТЕТ В ДОБРИЧ" | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.11 секунди