изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 08:51 EEST
МЕЖДУ 1 500 И 3 000 СА РАБОТЕЩИТЕ В ОБЩИНА ДОБРИЧКА    
ОбществоМежду 1 500 и 3 000 е броят на работещите във фирмите и предприятията на територията на община Добричка, най-малко са заетите през зимата.

Това сочи информация за безработицата в общината, която ще бъде разгледана на предстоящата сесия на Общинския съвет.  Според статистиката, в началото на месец април 2006 година хората без работа са 2 518. Равнището на безработица показва, че 24,4 процента от икономически активното население в общината е без работа. Спрямо април м. г., когато безработните са били 2702, се регистрира спад в нивото на безработица с 1,8 пункта. През последните две години се наблюдава тенденция на стабилизиране и намаляване на безработицата в общината. Най-малък е броят на безработните през месеците април-август, когато започват и се активизират туристическите, строителните, селскостопански дейности и лятната търговия, когато за нуждите на икономиката се разкриват значителен брой работни места.
Една трета от безработните лица в община Добричка - 32 процента, са младежи до 29 години.    Тревожен е фактът, че 88 на сто от безработните лица са с основно и по-ниско образование, което затруднява тяхната трудова реализация, а значителна част от тях са от малцинствен произход, сочи информацията.
През 2005 година 964 безработни лица са намерили своята реализация, голяма част от които предимно в земеделските кооперации и други сезонни дейности. С активното посредничество и съдействие на дирекция "Бюро по труда" на работа са устроени 907 лица. Повече от половината от тях - 497, са работили по програми за заетост. По програмата "От социални помощи към осигуряване на заетост" са били устроени 427 продължително безработни на социално подпомагане, 37 от тях са били лични асистенти. По национална програма  "Опазване на реколта 2005" на работа са били наети 24 души. НДТ

 


Сходни връзки

МЕЖДУ 1 500 И 3 000 СА РАБОТЕЩИТЕ В ОБЩИНА ДОБРИЧКА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.16 секунди