изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 18:32 EEST
ДО 5 ЮНИ - ВСИЧКИ С НОВ НОМЕР НА БАНКОВАТА СМЕТКА    
НовиниВсички банки в страната на 5 юни въвеждат международен стандарт, като това касае всички сметки на клиентите на финансовите институции - юридически и физически лица, съобщи за НДТ директорът на Общинска банка Добрич Донко Марев.


"В какво точно се изразява стандартът - банките въвеждат т.нар. IBAN стандарт, който е международен номер на банковата сметка. Това е комбинация от 22 знака, като първите показват принадлежността на страната в която е банката, следват идентификатор на банката и идентификатори на сметката, както и знаци, определени от всяка една банка, която ги генерира сама" - поясни още Д. Марев. Това се прави с цел улесняване обработката на плащанията и намаляване броя на неточно извършените преводи. Чрез IBAN стандартът се постига и по-добра ефективност, бързина и качество на обслужването на клиентите. "По този начин всеки един клиент може да извършва операции със сметката си независимо къде се намира, тъй като новият номер е международен. Не на последно място това дава и по-голяма сигурност и защита на сметките на клиентите на банките" - добави още директорът на Общинска банка - Добрич.
Новите номера ще бъдат активни от 5 юни и ако досега не сте получили писмо, с което банката ви уведомява за променените номера на сметките, то можете да посетите клона или офиса на вашата банка, където ще научите новия си номер, съветват още от Общинска банка. От 5 юни всички платежни документи трябва да съдържат IBAN. Всички преводи от тази дата ще се връщат, ако не съдържат такъв номер.
 


Сходни връзки

ДО 5 ЮНИ - ВСИЧКИ С НОВ НОМЕР НА БАНКОВАТА СМЕТКА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.11 секунди