изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 09:46 EEST
С ВЪЛНУВАЩО ТЪРЖЕСТВО ИЗПРАТИХА АБИТУРИЕНТИТЕ НА "ДЪГА"    
ОбществоС вълнуващо тържество вчера в дома за отглеждане и възпитание на деца, лишени от родителски грижи, "Дъга" в Добрич бяха изпратени зрелостниците - осемнадесетгодишните близнаци Валентин и Емилия Юлиеви.

 И двамата завършват Гимназията по аграрно стопанство, като момичето е отличничка, а момчето се радва на добър успех. Гости на тържеството бяха зам.-кметът Ваня Балчева, директорът на дирекция "Социално подпомагане" Магдалена Миткова, началникът на отдел "Закрила на детето" Иванка Титова, бившият директор на социалното заведение Руска Ташева, приятели на децата от фондация "Ръка за помощ". Сред присъстващите бе и майката на Валентин и Емилия - Юлия Иванова. През сълзи тя каза: "Простете! Аз съм много благодарна, че се грижихте за децата ми, те са всичко за мен".
Сред поздравилите абитуриентите бе и директорът на "Дъга" Николай Раданов, който изрази увереността си, че младежите ще се справят с предизвикателствата на съдбата въпреки трудностите, които ги очакват. Благодарност към директора и към целия персонал от името на абитуриентите изказа Емилия Юлиева. Благодарим ви, че ни дадохте любов, че се грижихте за нас и ни възпитахте и ни научихте да се борим, бяха думите й. Простете, ако сме правили грешки, допълни момичето.
Специален музикален поздрав към зрелостниците отправиха деца от "Дъга". Абитуриентите получиха и много подаръци. Костюмът на Валентин за балната нощ е от фирма "Златев", а тоалетът на сестра му е ушит от абитуриенти на Професионалната гимназия по лека промишленост с преподавател Красимира Славова. Със съдействието на общината фирма „Томи такси" и Иван Томов осигуряват шофьорски курс за Валентин, а фирма „НОНА" и Марина Нейчева - курс за готвач за Емилия. Ръководството на Колеж-Добрич на ШУ "Еп. Константин Преславски" подари на младежите ръчни часовници, с козметика бяха зарадвани от дирекция "Социално подпомагане". От фондация "Ръка за помощ" подариха на абитуриентите домакински електроуреди. Празникът завърши с почерпка, осигурена от спонсор, пожелал да остане анонимен. НДТ

 


Сходни връзки

С ВЪЛНУВАЩО ТЪРЖЕСТВО ИЗПРАТИХА АБИТУРИЕНТИТЕ НА "ДЪГА" | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди