изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 11:07 EEST
24 МАЙ Е НАЙ-КРАСИВИЯТ БЪЛГАРСКИ ПРАЗНИК. ЩАСТЛИВ СЪМ, ЧЕ ТОЙ Е ПРАЗНИК И НА ГРАД БАЛЧИК    
Интервюта

Пред НДТ – кметът на Община Балчик Красимир Михайлов



- Г-н Михайлов, как балчиклии ще посрещнат Деня на град Балчик - 24 май?

 

-          24 май лично за мен е най- красивият български празник, най-необремененият с политика и тежести, и най-вече - това е празник на нашия град. На 24 май, в сряда, ние по стара традиция ще приканим обществеността да дойде на централния площад “21 септември”, където ще бъде тържествената и концертната част на празника. По алея “Ехо” ще бъдат разположени детски люлки, увеселителни и търговски обекти, където хората ще могат да се разходят и разтоварят, предвидени са много музика и танци.

 

- Да кажем в навечерието на празника кои са приоритетите на Община Балчик?

 

- Основният приоритет е запазване на устойчивото развитие на отраслите, за които отговаря общината – образование, здравеопазване, социална и комунална дейности, благоустрояване, жилища, строителство, култура, спорт и др. Целта е да не отстъпваме от позициите, които сме постигнали в количествено и качествено отношение.

На работно ниво приоритетите са в областта на инфраструктура и строителство, защото са свързани с туризма и живота на цялото население.

Главен приоритет е туризмът, доказателство за това е големият инвеститорски интерес. В този смисъл общината изостава от възможността да предостави необходимите публични инфраструктури обекти, за да може да се осигури нормално функциониране на всички нови туристически субекти.

Едно от нашето желание вече е осъществено, това е предоставяне на концесия на Яхтеното пристанище, което следва да бъде разширено. Имаме и желание за изграждане на изкуствени плажове и оформяне на чисто рибарско селище и, разбира се, завършване на пешеходната алея Дамбата, която ни свързва с курорта Албена.

 

- Какви проекти са реализирани или предстоят да бъдат осъществени?

 

- Община Балчик кандидатства по различни проекти, които се появят в публичното пространство – САПАРД, “Красива България”, ИСПА, ПУДОС и др. Няма програма, която да дава шанс и ние да не сме направили възможното да участваме, защото крупните инвестиции не са по силите на общинския бюджет. Слабо място е инфраструктурата и в тази връзка следва да се работи по развиването и в долината. Това са селата Рогачево, Оброчище, Кранево, където има остра нужда от изграждане на инфраструктура – канализация, водопроводи, тротоари, пътища. И не на последно място, необходимостта от разширяване на пречиствателната станция за отпадни води “Албена”.

Предстои да бъдат усвоени опуснатите вече 1 900 000 лв. за укрепване на Източно дере и да се даде старт на реализацията по завършването на крайбрежната защитна алея Дамбата. Като предстоящо е и изграждането на водоем във вилна зона “Момчил”.

 

Интервюто взе Боряна БОЖИДАРОВА

 


Сходни връзки

24 МАЙ Е НАЙ-КРАСИВИЯТ БЪЛГАРСКИ ПРАЗНИК. ЩАСТЛИВ СЪМ, ЧЕ ТОЙ Е ПРАЗНИК И НА ГРАД БАЛЧИК | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди