изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 19:06 EEST
СПИРАТ ВОДАТА НА НЕИЗРЯДНИ ПЛАТЦИ    
НовиниОбщо 820 000 лева дължат абонати на ВиК в район Балчик, съобщиха от местния клон на водното дружество.

От миналата седмица  ВиК в Балчик започна да изпраща уведомления към големите длъжници-юридически лица, с предупреждението, че водоснабдяването им ще бъде спряно в едноседмичен срок.

Общо дължимата сума от хотели, почивни бази и фирми възлиза на 290 000 лева. 18 са общо най-големите нередовни платци, съобщи началникът на ВиК инж. Павел Павлов. “Според закона нямаме право да спираме водоподаването на физическите лица, защото водата е жизнено необходима, но към юридическите лица ще бъдат предприети такива мерки, както и към тези, включили се незаконно към водопреносната мрежа. Имаме нужда от средства за ремонти, техниката се нуждае от подмяна, а не можем да си съберем задълженията”, подчерта още инж. Павлов.

Физическите лица в район Балчик дължат общо 540 000 лева. Изпратени са стотици покани за доброволно плащане, техният срок вече е изтекъл, затова ще бъдат предприети ограничителни мерки за водоползването. На всички нередовни платци ще бъде намалено налягането. Така водата няма да бъде спряна, но гражданите няма да могат да ползват автоматичните си перални, душовете и друга техника. Ще имат вода, колкото да задоволят питейните си нужди, обясни още Павлов. За редуциране на налягането ще бъдат монтирани специални ограничители, които ще се заключват в домовото отклонение. Те са пластмасови и който ги счупи, ще плаща и глоба, предупреди ръководителят на водното дружество.

Следващата мярка към големите длъжници, в случай че не платят, е публично оповестяване на имената им.

 

Боряна БОЖИДАРОВА

 


Сходни връзки

СПИРАТ ВОДАТА НА НЕИЗРЯДНИ ПЛАТЦИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.20 секунди