изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 23:03 EEST
Огнищата на птичи грип в Румъния вече са 83    
По света Букурещ.Наличието на вируса на птичия грип до момента е потвърдено в 83 селища в Румъния, а предполагаемите огнища на болестта са 23, съобщи Националната ветеринарно-санитарна служба в Букурещ.

Броят на регистрираните огнища на болестта в страната се е увеличил с осем от петък насам, за сметка на намаляването на селищата, в които има съмнение за наличие на болестта от 35 на 23.
В съобщение, публикувано на страницата на службата в интернет, се посочва, че след 10-дневен период на стриктно наблюдение в няколко селищата, в които се отглеждали птици, закупени от птицефермите, откъдето тръгна заразата, не е било регистрирано наличие на болестта и по този начин тези селища са отпаднали от списъка на предполаагемите огнища на птичи грип.
Най-много (29) са регистрираните огнища в окръг Брашов, следван от окръзите Прахова и Бакъу – съответно с по 19 и 11 огнища. Седем са огнищата в окръг Вранча, четири във Вълча, по две в Бузъу, Сибиу, Муреш и в столицата Букурещ. По едно селище под карантина има в окръзите Ковасна, Арджеш, Нямц, Алба и Илфов.

http://www.focus-news.net

 


Сходни връзки

Огнищата на птичи грип в Румъния вече са 83 | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди