изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 22:01 EEST
В ДОБРИЧ ЧЕСТВАТ ДНИТЕ НА ЕВРОПА    
Европейски съюзВ 28 областни града в България, със съдействието на Европейската комисия, ще се проведат Дни на Европа, съобщиха от пресслужбата на кметството. В Добрич честването е предвидено за 30 и 31 май.

Организатори на събитията са община град Добрич и Търговско-промишлена палата в града. В проявите с образователна насоченост ще вземат участие деца и ученици от добрички училища и детски градини. В програмата на честването, която основно ще е на 31 май, е предвидена нарочна пресконференция по темата, както и провеждането на Ден на отворени врати в палатата. Ще бъде проведен и дебат на тема „Европейският съюз ще създаде нова европейска идентичност". Колегите от радио "Добруджа" от 11.30 ч. организират и ще проведат в ефир радио игра "България и Европейския съюз". Младежки графити клубове ще украсят северната стена на физкултурния салон на ОУ "Ст. Караджа" след обяд от 15 часа. Малчугани от ЦДГ 9 на 31 май от 16.30 ч. ще изнесат концерт в зала "Добрич" под наслов "Ние сме Европа, ние сме света!". По-късно ще бъде засадено дърво на Европа (сребрист кедър) в градинката пред Алеята на знамената. Организаторите на проявата съобщават още, че концертът „Ние сме Европа, ние сме света" плавно ще прерасне в масов празник пред Алеята на знамената на страните-членки на ЕС, с участието на млади добрички поп-рок изпълнители и всеобщо традиционно българско хоро. За малчуганите ще бъдат осигурени лакомства, а фирма „Изида" ще гости децата с 300 безплатни сладоледа.
 


Сходни връзки

В ДОБРИЧ ЧЕСТВАТ ДНИТЕ НА ЕВРОПА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди